ΕΚΘ για Μαλαματίνα: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων

ΕΚΘ για Μαλαματίνα: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της, καταδικάζει τις απολύσεις του Γιάννη Φραγκίδη, προέδρου του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Άρη Μερκενίδη προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου Ε.Κ.Θ., στις οποίες προχώρησε η νέα ιδιοκτησία της επιχείρησης «Μαλαματίνα».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ενέργεια εκδικητική που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων οι οποίοι απεργούν εδώ και μήνες, έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις 15 απολύσεις συναδέλφων τους στις οποίες προχώρησε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα και την άρνηση υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης» αναφέρει.

«Το μόνο που καταφέρνει η εταιρία με τέτοιες εκδικητικές πρακτικές, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό εργαζομένων και την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα, είναι να δυναμώσει περισσότερο τους απεργούς για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους» επισημαίνει το ΕΚΘ.

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και ζητά την ανάκληση των δύο τελευταίων απολύσεων, καθώς και εκείνων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Οι συνάδελφοι μας στην «Μαλαματίνα» δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της μισθωτής εργασίας του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η δυναμική της απασχόλησης των νέων και οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στο επίκεντρο ημερίδας της ΠΚΜ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δύο Βούλγαροι που παγίδευαν ΑΤΜ μέσω Skimming

ΕΤΑΔ: Τα ιαματικά λουτρά Υπάτης θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top