ΕΚΘ: Κινητοποιήσεις κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, προανήγγειλαν ΕΔΥΕΘ κι άλλοι φορείς

ΕΚΘ: Κινητοποιήσεις κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, προανήγγειλαν ΕΔΥΕΘ κι άλλοι φορείς

Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα κλιμακώνονται ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, προανήγγειλαν απόψε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης.

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη φορείς (εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α) ζητούν να μην ανανεωθεί από την κυβέρνηση και να καταγγελθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην προστεθούν στο περιεχόμενο της συμφωνίας άλλες στρατιωτικές βάσεις να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ κ Νικ. Ζώκας ανέφερε ότι ξεκινάει καμπάνια συλλογής υπογραφών, ενώ θα οργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία ενάντια στην συμφωνία, στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ