ΕΚΘ: Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΕΚΘ: Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΕΚΘ συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τον αγώνα των χιλίων και πλέον εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η τροπολογία της Κυβέρνησης για τη μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ και το σχέδιό της με το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να καταγγείλει το σύνολο των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία οδηγεί στην ουσία… το σύνολο των εργαζομένων στην ανεργία. Παράλληλα, καθιστά τους εργαζόμενους «όμηρους» και εργασιακά καταδικασμένους καθώς δίνει στον ειδικό διαχειριστή τη δυνατότητα να προβεί στη σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ, στον δίκαιο αγώνα τους και εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τροπολογία και μέτρο που εξωθεί στην ανεργία εργαζόμενους. Όχι άλλες αντεργατικές πρακτικές! Όχι άλλες απολύσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top