ΕΚΘ: Τίμησαν την επέτειο του “ματωμένου Μάη του `36” (VIDEO)

ΕΚΘ: Τίμησαν την επέτειο του “ματωμένου Μάη του `36” (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την επέτειο των 85 χρόνων από τον “ματωμένο Μάη του `36” όταν στη διάρκεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, η αιματηρή καταστολή της χωροφυλακής άφησε πίσω της 12 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, τίμησαν σήμερα εκπρόσωποι εργαζομένων και σωματεία, στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το ΕΚΘ.

Τα μηνύματα του Μάη του `36, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, είναι ακόμη επίκαιρα, τονίστηκε σήμερα από τους παρευρισκόμενους, στην εκδήλωση για την επέτειο των 85 χρόνων από τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, που είχαν “βαφτεί” με αίμα, από την καταστολή της χωροφυλακής.

Η διοίκηση του ΕΚΘ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, σωματείων, συνταξιούχων και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, έδωσαν το “παρών” στη σημερινή επέτειο στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και στους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στην απειλή που συνιστά για τα εργατικά κεκτημένα και ειδικά για το 8ωρο, το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτό.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα δήλωσαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης και το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου:

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή. Δείτε το βίντεο και από κάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ