Έκθεση Διδακτικής Ομάδας του Ξενή Σαχίνη: «Oh! Captain, my Captain!» στη Chalkos Gallery

Έκθεση Διδακτικής Ομάδας του Ξενή Σαχίνη: «Oh! Captain, my Captain!» στη Chalkos Gallery

Η Chalkos Gallery προσκαλεί στην έκθεση της Διδακτικής Ομάδας του Ξενή Σαχίνη, Καθηγητή του Εργαστηρίου Χαρακτικής του ΤΕΕΤ της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το καλλιτεχνικό έργο του Ξενή Σαχίνη, της Διδάσκουσας ΕΕΠ Ράνιας Φραγκουλίδου και των σπουδαστριών-σπουδαστών του Εργαστηρίου Χαρακτικής.

Μετά από 36 χρόνια, ολοκληρώνει την ακαδημαϊκή τροχιά ως Δάσκαλος Τέχνης και «αιώνιος Μαθητής» και μνημονεύει τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη Παιδί με το γρατζουνισμένο γόνατο… αδελφάκι του ήλιου, αναφέροντας ότι «το γρατζουνισμένο γόνατο είναι η χαραγμένη και μελανωμένη μήτρα και η ματωμένη γάζα το τυπωμένο χαρτί με αντεστραμμένο το ίχνος της πληγής». Συν-εκθέτει, γιατί διδάσκοντες και διδασκόμενοι συμβιώνουν, συσκέπτονται και συνδημιουργούν μέσα από ατέρμονες συζητήσεις για βιβλία, για τον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη και το ήθος του, με πρώτιστο αντικειμενικό στόχο της μαθητείας τον ορισμό ενός εικαστικού προβλήματος, του οποίου η λύση θα είναι η παραγωγή αισθητικής. Γιατί στους λαβυρίνθους της εικαστικής σκέψης και πράξης εισέρχονται όλοι με την ίδια αφοσίωση και τίποτα στην Τέχνη δεν είναι γραμμικό, γεγονός που αποδεικνύεται από την καταγραφή της Ιστορίας της.

Διάρκεια έκθεσης: 6 Μαΐου 2022- 28 Μαΐου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 18:00 – 20:30
και Σάββατο 11:00 – 14:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Μαΐου 2022
από τις 18:00 – 21:00

Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 69322045, FB: chalkosgallery,E-mail: [email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top