Εκτροπές κυκλοφορίας στη Δενδροποτάμου: Ο γύρος του … θριάμβου από τους οδηγούς (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Εκτροπές κυκλοφορίας στη Δενδροποτάμου: Ο γύρος του … θριάμβου από τους οδηγούς (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Το γύρο του … θριάμβου είναι αναγκασμένοι να κάνουν όσοι οδηγοί διέρχονται από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Δενδροποτάμου, τον πιο κεντρικό κόμβο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σχεδόν 12 ώρες μετά, οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης στη συμβολή με την Αριστοτέλους μετά από πρόσκρουση οχήματος, βρέθηκε ως προσωρινή λύση η τοποθέτηση τροχονόμων από την Τροχαία των Μαλγάρων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και οι εκτροπές!

Συγκεκριμένα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα κινούνται αναγκαστικά δεξιά στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου, με κατεύθυνση προς την Σταυρούπολη και όσοι κινούνται επί της Αριστοτέλους θα κινούνται αναγκαστικά επίσης δεξιά με κατεύθυνση προς τα ΚΤΕΛ.

Στο σημείο βρίσκονται τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, οι οποίοι προχώρησαν και στην τοποθέτηση κώνων, προκειμένου να γίνουν οι παραπάνω ρυθμίσεις.

Πάντως, από το πρωί, οπότε και βγήκε εκτός λειτουργίας  ο φωτεινός σηματοδότης, αναζητείται ο υπεύθυνος για την αποκατάσταση του σηματοδότη, σε μία κεντρική λεωφόρο, που συνδέει τα ΚΤΕΛ Μακεδονία με την Περιφερειακή Οδό και από την οποία διέρχονται και εξυπηρετούνται χιλιάδες οδηγοί.

Απίστευτο “μπαλάκι ευθυνών”

Το απίστευτα τραγελαφικό, πλην όμως ελληνικό γεγονός είναι ότι σε άλλον δήμο ανήκει η ευθύνη του πίνακα και σε άλλον η διαχείριση!

«Ο πίνακας είναι από την πλευρά του δικού μας δήμου, ωστόσο η πλήρη διαχείριση ανήκει στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κατόπιν δικού του αιτήματος. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου έχει ενημερωθεί ήδη από όσο γνωρίζω απέσυραν τον πεσμένο στύλο και η αποκατάσταση του είναι δική τους αρμοδιότητα», αναφέρει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βασίλης Μανωλόπουλος.

Τον… γόρδιο δεσμό έλυσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Νέστορας Λαφαζανίδης, ο οποίος τόνισε πως ο νέος φωτεινός σηματοδότης θα έχει τοποθετηθεί μέχρι αύριο το πρωί. «Ήταν πολύ μεγάλη η ζημιά που υπέστη και αρκετά χρονοβόρα για να επισκευαστεί. Η τροχαία μας ειδοποίησε τα ξημερώματα για το τροχαίο που σημειώθηκε, εμείς φροντίσαμε να κατεβάσουμε την ασφάλεια προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών, αποσύραμε τον στύλο και τον έχουμε στείλει για επισκευή που είναι όπως πολύ χρονοβόρα καθώς η ζημιά ήταν μεγάλη», σημειώνει στο GRTimes.

Επιπλέον για το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε, σημείωσε πως το παράδοξο είναι «πως ειδοποιηθήκαμε από την Τροχαία που σημαίνει ότι γνώριζε το θέμα, άρα πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να στείλει και κάποιο τροχονόμο για να μπορέσει να διευκολυνθεί η κατάσταση».

Τί λέει η Περιφέρεια

Αναρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας καθώς η επανατοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο όπως εξήγησε στο GRTimes, «δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία».

«Δεν είναι όλοι οι σηματοδότες, στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ανήκουν στους δήμους. Εμείς τα μόνα φανάρια που έχουμε εξ ολοκλήρου υπ’ ευθύνη μας, είναι του δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος μας βέβαια είναι αποκτήσουμε αρμοδιότητα και για όλους τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιους είδους ζητήματα».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον δήμο που έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο φανάρι, ο κ. Μπίλλιας τόνισε πως «και αυτό είναι ένα ζήτημα, καθώς βρίσκεται στο σύνορο μεταξύ του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης με αυτό του Κορδελιού – Ευόσμου, οπότε ένας από τους δύο έχει και την ευθύνη για την επανατοποθέτηση».

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTIMES:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λ. Δενδροποτάμου: “Μπαλάκι” οι ευθύνες για το φανάρι και οι οδηγοί “πληρώνουν το μάρμαρο” (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: “Τρελή” πορεία λεωφορείου-Κατέληξε σε σταθμευμένα οχήματα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Κόλαση» στην Δενδροποτάμου – Χωρίς φανάρι και τροχονόμο (VIDEO)

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top