Ελαιόρεμα Πυλαίας: Τουλάχιστον 5 θάνατοι σκύλων από φόλες, ακόμη και εισπνεόμενες (VIDEO)

Ελαιόρεμα Πυλαίας: Τουλάχιστον 5 θάνατοι σκύλων από φόλες, ακόμη και εισπνεόμενες (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με τον φόβο βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το Ελαιόρεμα Πυλαίας, καθώς άγνωστοι το τελευταίο διάστημα έριξαν πολλές φόλες, με αποτέλεσμα αρκετά σκυλάκια να χάσουν τη ζωή τους – Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Τουλάχιστον πέντε σκυλάκια έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στο Ελαιόρεμα Πυλαίας, όπου υπάρχει «βροχή» από καταγγελίες για φόλες. Σύμφωνα δε με αναρτήσεις στο facebook, φόλες έριξαν και γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, στην πλατεία της Περραιβού δίπλα στα σχολεία αλλά και στο Πέτρινο γεφυράκι το ανάχωμα ενώ θανατώθηκαν και πολλά γατάκια.

Οι ιδιοκτήτες των τετράποδων που εντόπισαν τις φόλες, ενημέρωσαν τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο του δήμου βρήκε και απομάκρυνε αρκετές. Ωστόσο ο φόβος συνεχίζει να υπάρχει.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο GRTimes, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της, μόνο τις τελευταίες λίγες μέρες πληροφορήθηκε τον θάνατο πέντε σκύλων στην περιοχή γύρω από το πάρκο των σκύλων στο Ελαιόρεμα, ανάμεσα τους ένα κουτάβι 2,5 μηνών.

Τεράστια είναι η ανησυχία την ίδια στιγμή για τις εισπνεόμενες φόλες που λέγεται ότι ο/οι δράστες έριξαν στην περιοχή. Σύμφωνα με ιδιοκτήτες  σκύλων, οι συγκεκριμένες φόλες είναι ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς η όσφρηση και μόνο αρκεί για να αρχίσει ο σκύλος να εμφανίζει συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως ο εμετός που πολλές φορές συνοδεύεται από αίμα.

Δείτε τι είπε άλλη κάτοικος της περιοχής:

Όπως ανέφερε ένας άλλος ιδιοκτήτης σκύλου στο GRTimes, την Καθαρά Δευτέρα στη διάρκεια της βόλτας, το σκυλάκι του μύρισε και μόνο κάτι και όταν επέστρεψαν στο σπίτι, αυτό άρχισε να κάνει εμετό και να βγάζει αίμα. Αμέσως ειδοποίησε τον κτηνίατρο ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για φόλα και ευτυχώς, το συγκεκριμένο σκυλάκι σώθηκε.

Δείτε τι είπε:

Όπως ακόμη ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, το Ελαιόρεμα αποτελεί χώρο αναψυχής και παιχνιδιού και για πάρα πολλές οικογένειες με παιδιά, τα οποία επίσης μπορεί να κινδυνεύσουν σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κάποια φόλα.

Απομάκρυνε τροφές από πολλά σημεία ο δήμος

“Όταν υποπέσει στην αντίληψη μας ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο, δηλαδή στην υπόνοια και μόνο, δίνεται εντολή αυτόματα στα συνεργεία καθαριότητας, οπουδήποτε δουν ύποπτη τροφή ή κάτι που να μπορεί να παραπέμπει σε φόλα, να τα μαζεύουν” δηλώνει στο GRTimes.gr ο Γιάννης Καρτάλης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος-Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν ύποπτες τέτοιες τροφές, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν και πόσες ήταν φόλες, καθώς σε πολλά σημεία κάποιοι αφήνουν τροφή για τα αδέσποτα. Ο κ.Καρτάλης προσθέτει επίσης, πως αίτημα για απομάκρυνση νεκρού ζώου δεν υπήρχε το τελευταίο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν υπήρξε θύμα κάποιο αδέσποτο.

Καταλήγοντας συστήνει προσοχή στους ιδιοκτήτες σκύλων, διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον έχει ενημέρωση για ενδεχόμενη ύπαρξη φόλας, θα κινητοποιήσει αμέσως τα αρμόδια συνεργεία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top