Ελληνίδα νοσηλεύτρια περιγράφει στο GRTimes πως λειτουργεί υπερσύγχρονη ΜΕΘ στη Μ.Βρετανία

Ελληνίδα νοσηλεύτρια περιγράφει στο GRTimes πως λειτουργεί υπερσύγχρονη ΜΕΘ στη Μ.Βρετανία

Τις συνθήκες νοσηλείας ασθενών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του κορωνοϊού και η ζωή τους «κρέμεται από μια κλωστή» περιγράφει, μιλώντας στο GRTimes, Ελληνίδα νοσηλεύτρια που εργάζεται σε υπερσύγχρονη ΜΕΘ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ρεπορτάζ: Μαριαλένα Τσόγκα

Η κλινική αναλαμβάνει περίπου 50 ασθενείς στο τελευταίο στάδιο του κορωνοϊού αφού είναι μια από τις έξι σε όλη τη Μ. Βρετανία που διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανική υποστήριξη ECMO, μηχάνημα που στην Ελλάδα εντοπίζεται μόνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε κάθε ασθενή αντιστοιχεί ένας μοναδικός νοσηλευτής που φροντίζει για τη θεραπεία του.

Άμεση ανταπόκριση και άψογη οργάνωση χαρακτηρίζουν την ομάδα επαγγελματιών υγείας του Royal Papworth Hospital που τους τελευταίους μήνες δίνει αδιάκοπη καθημερινή μάχη με έναν από τους πιο ύπουλους υγειονομικούς εχθρούς που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τον Covid-19.

Η κα. Άννυ Βράπη, Ελληνίδα νοσηλεύτρια στην υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Royal Papworth Hospital, στο Cambridge, ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία καρδιοθωρακικών επεμβάσεων στον κόσμο και κύριο κέντρο μεταμόσχευσης καρδιάς και πνευμόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει στο GRTimes πως οι ασθενείς θετικοί στον Covid-19 αρχικά νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση κυρίως με δύσπνοια, πυρετό και βήχα.

Σε περίπτωση που δεν επανέρχεται το οξυγόνο στα φυσιολογικά επίπεδα στους πνεύμονες, σε διάστημα 10 ημερών νοσηλείας διενεργείται τραχειοστομία, προκειμένου οι πνεύμονες να επανέλθουν στην κανονική λειτουργία. Ευαίσθητοι στον ιό σύμφωνα με την κα. Βράπη, είναι κυρίως ασθενείς με ιστορικό παχυσαρκίας, διαβήτη, άσθματος και χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας, ενώ όπως αναφέρει στη συνέχεια, ο ιός δεν κοιτάει φύλο και ηλικία, με το νεότερο σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισε να είναι 22 χρονών.

Η κλινική έχει δεχτεί περιστατικά θετικά και στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, ωστόσο, λόγω της ήπιας μορφής των συμπτωμάτων, αυτών των περιστατικών, δεν χρειάστηκε κάποιο διασωλήνωση. Τα συμπτώματα είναι τσούξιμο στα μάτια και πονοκέφαλος που παρατηρείται κυρίως στο ιγμόρειο, γεγονός που δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα. Εκδηλώνεται επίσης έντονη κόπωση και πυρετός στις πρώτες 2 μέρες.

«Η νοσηλεία στην υπερσύγχρονη μονάδα»

Η κλινική φιλοξενεί 50 ασθενείς σε μονόκλινα δωμάτια με τζαμαρία, εξοπλισμένα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η αποτύπωση της πλήρους εικόνας της πορείας υγείας του ασθενούς. Οι βάρδιες είναι δωδεκάωρες και τα διαλείμματα ελάχιστα αφού οι νοσηλευτές παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια στο δωμάτιο του νοσηλευόμενου, ελέγχοντας συνεχώς τη πορεία του. Η αποχώρηση κάποιου νοσηλευτή από το δωμάτιο για διάλειμμα, γίνεται σε συνεννόηση με τον διπλανό συνάδελφο ο οποίος έχει το νου του στο monitor που δείχνει τον ρυθμό της καρδιάς , τους παλμούς και το οξυγόνο του ασθενούς του συναδέλφου του. Οι κουρτίνες και οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αιφνίδια επιπλοκή και ο υπεύθυνος νοσηλευτής από το διπλανό δωμάτιο χρειαστεί να επέμβει.

«Είμαστε υπερβολικά προστατευμένοι μέσα στη μονάδα…Η μόνη περίπτωση να κολλήσεις στο νοσοκομείο είναι λόγω απροσεξίας στο διάλλειμα»

Γιατροί και νοσηλευτές λαμβάνουν ειδική μάσκα, αφού πρώτα έχει γίνει ακριβής μέτρηση των διαστάσεων του προσώπου τους. Ο καθένας έχει μια μοναδική μάσκα που εφάπτεται τέλεια στα οστά της μύτης, του στόματος και του πιγουνιού του, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια. Κάθε φορά που τελειώνει η βάρδια, οι μάσκες τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους και απολυμαίνονται με actichlor ,ένα διάλυμα που σκοτώνει όλα τα μικρόβια, έτσι ώστε το πρωί να είναι καθαρές. Οι πιθανότητες για κάποιον εργαζόμενο να κολλήσει είναι ελάχιστες, παρόλα αυτά σε περίπτωση που συμβεί, ο ίδιος εφόσον ενημερώσει την αρμόδια προϊσταμένη, λαμβάνει την ειδική άδεια «PAID LEAVE DUE TO COVID», στην οποία υποχρεούται να μείνει για 14 μέρες καραντίνα, χωρίς φυσικά να γίνουν περικοπές στον μισθό του.

Το πρωτόκολλο ακολουθείται πιστά, με βάση τα λεγόμενα της κυρίας Βράπη, αφού και η ίδια έτυχε να χρειαστεί να μπει σε καραντίνα. Το γεγονός ότι βρέθηκε σε περιβάλλον με θετικό κρούσμα, ήταν αρκετό για να της επιβληθεί προληπτικά η αποχή από τον εργασιακό της χώρο, παρόλο που είχε βρεθεί επανειλημμένα αρνητική στον ιό.

Τα τεστ του προσωπικού γίνονται ατομικά και μοιάζουν αρκετά με τα τεστ… εγκυμοσύνης. Η διαδικασία είναι η εξής: παρέχεται ένα kit στο προσωπικό το οποίο περιλαμβάνει μια μπατονέτα και ένα σωληνάκι με ειδικό υγρό. Με τη μια άκρη της μπατονέτας παίρνεται δείγμα πρώτα από το στόμα και έπειτα από τη μύτη. Η επόμενη κίνηση είναι η τοποθέτηση του δείγματος στο σωληνάκι με το ειδικό διάλυμα. Αν η μέτρηση δείξει μια γραμμή το τεστ είναι αρνητικό, αν δείξει δύο είναι θετικό. Το τεστ διενεργείται από τους νοσηλευτές μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη βάρδια.

«Αντιμετωπίσαμε ελλείψεις στην ειδική στολή…τρόφιμοι γηροκομείων έραψαν για το προσωπικό στολές  που μπορούν να πλυθούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν»

Οι προσωπικές ανάγκες μπήκαν πολλές φορές στην άκρη για χάρη του καθήκοντος. Όπως περιγράφει η νοσηλεύτρια, «στη πτέρυγα απαγορευόταν αυστηρά να πιείς νερό και να πας τουαλέτα. Για να τα κάνεις όλα αυτά θα έπρεπε να απολυμάνεις τη μάσκα σου με ειδικά μαντηλάκια, να βγάλεις τη φόρμα σου, να πλυθείς και να ακολουθήσεις ειδικό δρόμο εξόδου από τη πτέρυγα. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν με την είσοδό σου στη μονάδα». Οι αντίξοες συνθήκες και ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων δεν άφησαν ασυγκίνητους εθελοντές, και φιλανθρωπικές οργανώσεις που έσπευσαν πολλές φορές να τους προμηθεύσουν με φαγητό και είδη ένδυσης.

«Δεν έχουμε εμβολιστεί ακόμη…31 του μηνός θα πρέπει να έχει γίνει η πρώτη σειρά εμβολιασμών»

Αν και υπάρχει περίσσια ανυπομονησία από το προσωπικό να λάβει τη πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, δεν λείπουν και εκείνοι που διατηρούν ακόμη τις αμφιβολίες τους. Η κα. Βράπη, έχοντας πίστη στη δύναμη της επιστήμης, δηλώνει αισιόδοξη για την έκβαση της  πανδημίας συμβουλεύοντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας μιας και «η στερνή, η πιο ιερή μορφή θεωρίας, είναι η πράξη» (Νίκος Καζαντζάκης).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14:4019/01

Η ΑΕΚ… Λονδίνου και ο Big Sam Αθλητισμός

14:3019/01

Η Disneyland στο Παρίσι αναβάλλει την επαναλειτουργία της λόγω της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:2019/01

«ΔιαβάΖΟΥΜΕ»: Διαδικτυακές δράσεις με αφιέρωμα στη λογοτεχνία Περιφέρειες ,Πολιτισμός

14:1019/01

POLE | HOLE | BALL του Νίκου Παπαδόπουλου Κοινωνία ,Πολιτισμός

14:0019/01

Τραμπ: Εγκαταλείπει με τη δημοτικότητά του ιστορικά χαμηλή Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:5919/01

Ιnterlife: Πρεμιέρα της μετοχής στο ΧΑΑ στις 26/1 Επιχειρήσεις

13:5919/01

Ασημακοπούλου: Η ΕΕ μπορεί να «σηκώσει» την αναστολή της τελωνειακής ένωσης με Τουρκία ... Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:4519/01

Θεσ/νίκη: Με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση υπόγειων κάδων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

13:3719/01

Πρόεδρος ΣΕΓΕ για σεξουαλική παρενόχληση: Θα καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3619/01

Kourtidis Group: Νέα εποχή για την παραλία Οφρυνίου με τουριστική καμπάνια και επενδύσεις Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

13:3019/01

Κυριακίδου: Ο κορωνοϊός απαιτεί παγκόσμιες λύσεις Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:1519/01

DNV GL και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους στη θαλάσσια διάσωση Ελλάδα

13:1119/01

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αλλαγή της απλής αναλογικής Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0019/01

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Κατακόρυφη πτώση τιμών διανομής κατά 45% στη Θεσσαλονίκη Ενέργεια

12:4519/01

Το Ισραήλ κοινοποιεί στην Pfizer δεδομένα για την πορεία της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:4519/01

Γερμανία: Σήμερα οι αποφάσεις για αυστηρότερα μέτρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:4019/01

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός Πανεπιστήμιο Κοινωνία

12:3019/01

Δένδιας: Τα χωρικά ύδατα είναι θέμα κυριαρχίας, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση Πολιτική

12:1519/01

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Κεραμέως για σχολεία και ανώτατη εκπαίδευση Παιδεία

12:0719/01

Εξαδάκτυλος: Δεν είναι δεδομένα τα βήματα εμπρός Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0419/01

Δένδιας για επέκταση αιγιαλίτιδας: Η στιγμή έχει στοιχείο ιστορικότητας Πολιτική

12:0019/01

Έρευνα ΓΣΕΕ: 6/10 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δηλώνουν μείωση εισοδημάτων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:5919/01

Λεοντιάδης: «Βουτιά» τζίρου 85% για τα ταξί της Θεσσαλονίκης (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4719/01

Μαύρη Σοκολάτα: Γλυκός πειρασμός με σημαντικά οφέλη Health-Fitness ,Διάφορα

11:4619/01

ΕΕΘ: Tεστ covid αύριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:4519/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Τελευταία ημέρα αιτήσεων Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:3019/01

Σέρρες: Αρνήθηκαν να κάνουν rapid-test και συνελήφθησαν Κοινωνία

11:3019/01

Σ. Μισέλ: Απόλυτη προτεραιότητα της ΕΕ η επιτάχυνση των εμβολιασμών Διεθνή ,Κορωνοϊός

11:1919/01

Παπαϊωάννου: Είμαστε εδώ για καταγγελίες-Να μη φοβηθεί κανείς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

11:1519/01

Σερβία: Διευθυντής δραματικής σχολής κατηγορείται για 8 βιασμούς φοιτητριών Διεθνή

11:0319/01

Θεσσαλονίκη: Ουρές και σήμερα έξω από αλυσίδες καταστημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0019/01

Δένδιας: Να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας η Τουρκία Πολιτική

10:5319/01

Νεκρός εργαζόμενος σε αγρόκτημα στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκη

10:4519/01

Ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του Αθλητισμός

10:3019/01

Στον ανακριτή οι ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη Κοινωνία

10:1519/01

Χανιά: Έφερε 14 κακώσεις στο σώμα της η 54χρονη Κοινωνία

10:0019/01

Μυτιλήνη: Ένας νεκρός και αγνοούμενοι από ναυάγιο Κοινωνία

09:5419/01

Εισαγγελέας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο ΑΠΘ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:4519/01

Θεσσαλονίκη: Οι «Θεατρικές φωνές της πόλης» διαδικτυακά Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

09:3619/01

Βορίδης: Πιθανό νέο lockdown αν χρειαστεί – Τι λέει για ΟΤΑ Κοινωνία ,Πολιτισμός

09:3019/01

Tρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας νησιών το 2020 Ναυτιλία

09:1519/01

ΠΚΜ: Σχεδιασμός των νέων δράσεων καινοτομίας 2021- 2027 Περιφέρειες

09:0019/01

Διατροφή και άθληση: Ποιες τροφές πρέπει να επιλέξω μετά από έντονη προπόνηση; Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

08:4519/01

Ανοιχτά όλα τα σχολεία σήμερα στον Δήμο Κιλκίς Δήμοι ,Παιδεία

08:4019/01

Η ζωή μου στο Ριάντ εν μέσω πανδημίας – Νοσηλεύτρια από τη Θεσσαλονίκη στο GRTimes Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:3019/01

Νηπιαγωγεία: Συνωστισμό θα φέρει η αλλαγή του ωραρίου Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:2419/01

Παγώνη: Αναγκαίο να ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:1519/01

Διοικητής ΚΥΤ Καρά Τεπέ: Fake news οι εικόνες με τις πλημμύρες Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:1419/01

Ζ. Δημαδάμα: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος Κοινωνία ,Πολιτική

08:0019/01

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Αύξηση σε επισκεψιμότητα και εισπράξεις Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

07:5019/01

Θεσσαλονίκη: Τα ξενοδοχεία ανοίγουν μετά τον Μάρτιο- Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:4419/01

Τρεις πυρκαγιές σε κατοικίες και ΙΧ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4019/01

Κλειστά σχολεία στην Ελλάδα: Που θα γίνει τηλεκπαίδευση σήμερα Δήμοι ,Παιδεία

07:3519/01

Αργεντινή: Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ (VIDEO) Διεθνή

07:3019/01

Οδηγοί ταξί: Να αυξηθεί το όριο επιβατών – Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:2819/01

Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: Νεκρός ηλικιωμένος από φωτιά σε μονοκατοικία Κοινωνία

07:1519/01

Πρωτοβουλίες, παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του εμβολιασμού και οικοδόμηση «εθνι... Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

07:0519/01

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0019/01

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0019/01

Αγορά ομολόγων: Εν αναμονή των ανακοινώσεων Λαγκάρντ Διεθνή

23:5018/01

Ιταλία-Covid-19: 8.824 νέα κρούσματα και 377 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4018/01

Ινδία-Covid-19: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν πήγαν να εμβολιαστούν Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4018/01

Γαλλία: Η χώρα μπορεί να εμβολιάσει 2,4 εκατ. πολίτες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου Διεθνή

23:3318/01

Η Β. Πατουλίδου στο πλευρό της Σ. Μπεκατώρου (VIDEO) Αθλητισμός

23:3018/01

Πόρισμα εμπειρογνωμόνων: Καθυστέρησαν Κίνα και ΠΟΥ με την πανδημία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2018/01

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα πάει στις διερευνητικές με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο Πολιτική

23:1518/01

Rapid tests σε αστέγους με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:1018/01

Δυο έργα ενίσχυσης ξενώνων στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφέρειες

23:0518/01

Ιταλία: Η κυβέρνηση Κόντε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή Διεθνή

23:0418/01

Επίσκεψη Νοτοπούλου στο 56ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

23:0018/01

Γκιουλέκας: Τα Σκόπια πρέπει να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών Κορωνοϊός ,Πολιτική

22:5518/01

Συνάντηση Σ. Λιβανού με τον Ν. Μηταράκη Πολιτική

22:5018/01

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η άσκηση υποβρυχίων «Περισκόπιο» Ελλάδα

22:4518/01

Με την Σοφία Μπεκατώρου συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης Αθλητισμός

22:4018/01

Σ. Κυριακίδου: Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

22:3518/01

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνη των υπουργών Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη η μη φύλαξη σταθμών του... Κόμματα ,Πολιτική

22:3018/01

Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στην Πορτογαλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2518/01

Κύπρος: Πέντε θάνατοι και 162 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2018/01

Χρηστίδης: Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά τους πολίτες κι όχι κόμματα και αξιώματα Κόμματα ,Πολιτική

22:1918/01

Τσαλταμπάση: Θα σταθώ έμπρακτα δίπλα στις φοιτήτριες του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ Ελλάδα

22:1918/01

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τέμενος στην Ιερά Οδό Κοινωνία

22:1518/01

Ν. Παπαθανάσης: Μπορεί να καλυφθεί σημαντικό μέρος του τζίρου Οικονομία ,Πολιτική

22:1018/01

Πρόγραμμα δωρεάν ασφάλισης μαθητών από τον δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

22:0918/01

Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

22:0518/01

Λαβρόφ: Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών του υδάτων Διεθνή

22:0018/01

Κοντοζαμάνης: Ο εμβολιασμός προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Υγεία

22:0018/01

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αύριο για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:5518/01

Παραμένει κλειστός ο ισθμός της Κορίνθου Ελλάδα

21:5018/01

Τηλεδιασκέψεις με κοινωνικούς εταίρους και φορείς ξεκινά ο Κ. Χατζηδάκης Πολιτική

21:4618/01

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο στην Αρκαδία Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ