Ελληνική καινοτομία στα θερμοκήπια

Ελληνική καινοτομία στα θερμοκήπια

Αύξηση παραγωγής έως και 20% μπορεί να υπάρξει στις ντομάτες και πιπεριές που θα αναπτυχθούν στα θερμοκήπια με τη νέου τύπου επικάλυψη που κατασκεύασε η εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η επικάλυψη του θερμοκηπίου γίνεται με οργανικά φωτοβολταϊκά , τα οποία είναι εύκαμπτα , ελαφρά, και ευνοούν την βλαστική ανάπτυξη και απόδοση της καλλιέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πειραματική τέτοια εφαρμογή έγινε πριν από δύο χρόνια από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.

Το θερμοκήπιο διαστάσεων 12Χ15Χ9 κατασκευάστηκε από την εταιρεία Γεωθερμική ΑΕ, ενώ προϊόντα τους που σχετίζονται με τις καλλιέργειες αυτού του τύπου, θα παρουσιάσουν οι εταιρείες ltd (Βρετανία), Geopolska (sp.z.o.o Πολωνία) , Imago (sp.k Ουκρανία), Geothermika The (Βόρεια Μακεδονία) και BLV GmbH (Γερμανία).

Η παρουσίαση και η επικάλυψη του θερμοκηπίου με οργανικά φωτοβολταϊκά θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι στον εξωτερικό χώρο Β7 της Agrotica, μπροστά στο περίπτερο 2 ,16, και 10 (είσοδος από Εγνατία).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top