Έμποροι Κοζάνης: Ψήφισμα στον ΠΘ και συμβολικό άνοιγμα καταστημάτων

Έμποροι Κοζάνης: Ψήφισμα στον ΠΘ και συμβολικό άνοιγμα καταστημάτων

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα (12/4) τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, έξω από το δημαρχείο της πόλης για την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, λόγω του επιβαρυμένου ιικού φορτίου.

«Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν μεγάλη από τον εμπορικό κόσμο, ενώ το ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό παραδόθηκε στον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο. Βουλευτές και περιφερειάρχης λείπουν στην Αθήνα, όπου -εκτός των άλλων- έχουν κινητοποιηθεί και για το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Δραγατσίκας και πρόσθεσε ότι «αυτή που ξεκίνησε, θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς στην Κοζάνη θα βρίσκονται ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάσουν το γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα στην περιοχή. Η προσπάθεια όμως θα γίνει και από την επόμενη εβδομάδα, έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα ανοίξουμε έστω και με τη μέθοδο click away».

Να σημειωθεί επίσης, ότι αμέσως μετά την παράδοση ψηφίσματος στους φορείς της πόλης, οι έμποροι άνοιξαν συμβολικά τα καταστήματά τους, χωρίς όμως να πωλούν προϊόντα στους καταναλωτές. «Ήταν απλά μια συμβολική πράξη. Ανεβάσαμε τα ρολά, ανάψαμε τα φώτα από τα καταστήματά μας, αλλά δεν είμαστε ανοικτοί προς το κοινό και δεν διαθέτουμε τα προϊόντα μας» συμπλήρωσε ο κ. Δραγατσίκας.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φορώντας τις ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Πηγή – φωτό: kozanimedia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ