Εμβολιαστικά ραντεβού 70-74: Μεγαλύτερη από ποτέ η συρροή στα φαρμακεία

Εμβολιαστικά ραντεβού 70-74: Μεγαλύτερη από ποτέ η συρροή στα φαρμακεία

Αποκλειστικά με τα εμβολιαστικά ραντεβού των ηλικιακών ομάδων 70-74 ασχολούνταν σήμερα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές, η συμμετοχή αυτής της ηλικιακής ομάδας, ήταν η μεγαλύτερη όλων.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Πώς και πώς περίμεναν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα εμβολιαστικά ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70-74, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Κιοσές στο GRTimes, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν εκείνη η οποία καθυστέρησε περισσότερο. Το αποτέλεσμα, ήταν σήμερα, στην πρεμιέρα του ανοίγματος της πλατφόρμας, τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα εμβολιαστικά ραντεβού των πολιτών.

“Κυριολεκτικά δεν κάναμε κάτι άλλο όλη την ημέρα. Σήμερα σημειώθηκε η μεγαλύτερη συρροή στα φαρμακεία για εμβολιαστικά ραντεβού. Κάθε φορά που ανοίγει μία ηλικιακή ομάδα ασχολούμαστε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας, αλλά όχι έτσι. Η μικρότερη συρροή σημειώθηκε στους άνω των 84, αλλά ακόμη και τα εμβολιαστικά ραντεβού για 60-64 δεν ήταν τόσα πολλά”, εξηγεί.

Ο κ. Κιοσές τονίζει, πως το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί έχουν επωμιστεί το βάρος των εμβολιαστικών ραντεβού τους δυσαρεστεί, καθώς πολύτιμες εργατοώρες αφιερώνονται σε αυτό το έργο και μάλιστα αμισθί.

“Σκεφτείτε ότι ο κάθε πολίτης, χρειάζεται τουλάχιστον 3 με 4 λεπτά εξυπηρέτησης. Όταν οι ουρές είναι τόσο μεγάλες, αυτό σημαίνει ότι ασχολούμαστε όλη την ημέρα με γραφειοκρατικά ζητήματα. Εννοείται να βοηθήσουμε, αλλά όχι μόνο εμείς και όχι πάντα”, αναφέρει.

Μειώθηκε το ποσοστό των “δύσπιστων”

Η έλλειψη εμβολίων, όπως εκτιμά ο κ. Κιοσές, είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να ανυπομονεί για να εμβολιαστεί.

“Ο κόσμος επίσης βλέπει την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μας εκφράζουν συνεχώς τις ανησυχίες τους διότι οι περισσότεροι διαμένουν με ευπαθείς ηλικιακές ομάδες. Οι νεότεροι, σκέφτονται να εμβολιαστούν ώστε να ελευθερωθούν, αλλά οι μεγαλύτεροι βεβαίως και ανησυχούν. Οι αναταραχές με το εμβόλιο της AstraZeneca, επηρέασαν ελάχιστα. Παρατηρήθηκε μείωση του κόσμου που κλείνουν τα ραντεβού τους από τα φαρμακεία μας μόνο για δύο ημέρες. Μετά δεν υπήρχε πρόβλημα, διότι κι εμείς πραγματικά βάλαμε κόπο ώστε να τους πείσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”, τονίζει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top