Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι αστυνομικοί – Το 70% είναι επιφυλακτικό

Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι αστυνομικοί – Το 70% είναι επιφυλακτικό

Εμβολιάστηκαν τα πρώτα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, στη θέση ατόμων άνω των 85 που δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, το 70% των αστυνομικών που ερωτήθηκαν αν επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, εκτιμά ότι από τα άτομα που δήλωσαν την επιθυμία τους, μόνο το 50% όσων ειδοποιήθηκαν σήμερα, εμβολιάστηκε.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη, Μαρία Σαμολαδά 

Μία διαταγή που άναβε το «πράσινο φως» σε όσους αστυνομικούς και στρατιωτικούς επιθυμούν να εμβολιαστούν, στη θέση πολιτών άνω των 85 που δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους, έφτασε το σαββατοκύριακο στις υπηρεσίες της πρώτης γραμμής των σωμάτων ασφαλείας, όπως για παράδειγμα στην Άμεση Δράση της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, στελέχη άνω των 30 ετών δήλωσαν την επιθυμία να τους χορηγηθεί το εμβόλιο για τον Covid-19, συμπληρώνοντας μία φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία και το ιατρικό τους ιστορικό.

«Περίπου το 30% των αστυνομικών της πρώτης γραμμής δήλωσε την επιθυμία του να εμβολιαστεί. Το υπόλοιπο 70%, είτε είναι αναποφάσιστοι, είτε δε θέλουν καθόλου. Σήμερα, εμβολιάστηκαν ελάχιστοι συνάδελφοι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στη Μυτιλήνη, δόθηκε, πολύ σωστά, η προτεραιότητα στους υγειονομικούς που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν», αναφέρει ο κ. Γερακαράκος στο GRTimes.

Ο ίδιος, κρίνει ότι ότι η επιφυλακτικότητα είναι προσωπικό θέμα του καθενός, ωστόσο θεωρεί ότι όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο θα μειώνονται οι επιφυλακτικοί.

«Εγώ πάντως θα εμβολιαστώ. Έχω δηλώσει ήδη συμμετοχή και έχω παράπονο που δεν με κάλεσαν», αναφέρει χαριτολογώντας.

Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση που το εμβόλιο αποψυχθεί, πρέπει να χορηγηθεί το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν εμφανιστεί στο προγραμματισμένο ραντεβού του για εμβολιασμό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά ευθύς αμέσως με κάποιο στέλεχος των σωμάτων ασφαλείας το οποίο έχει δηλώσει την επιθυμία του, ώστε το εμβόλιο να μην πάει χαμένο. Φυσικά, η επιλογή δεν είναι τυχαία. Ο ΕΟΔΥ διατηρεί μία σειρά προτεραιότητας, η οποία ορίζεται με κριτήρια όπως η ηλικία του ατόμου ή το αν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

O κ. Καλλιακμάνης, αναφέρει στο GRTimes ότι από τους αστυνομικούς που είχαν δηλώσει την επιθυμία τους και ειδοποιήθηκαν για να εμβολιαστούν σήμερα, μόλις το 50% ανταποκρίθηκε θετικά.

«Σε όσες περιοχές προτιμήθηκαν οι αστυνομικοί για να εμβολιαστούν, η ανταπόκριση ήταν 50-50. Έχουμε πολύ δύσκολα ωράρια. Πολλούς συναδέλφους, ενώ ήθελαν, δεν τους βόλεψε. Είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένα ραντεβού», τονίζει.

Ο ίδιος, θεωρεί ότι οι αστυνομικοί, είναι τόσο επιφυλακτικοί όσο και οι πολίτες.

«Προσωπικά, έχω δηλώσει την επιθυμία μου να εμβολιαστώ. Πιστεύω αυτό είναι το σωστό», καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ