Ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο «αγκάλιασε» τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο «αγκάλιασε» τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τη θέση της σε ένα εντυπωσιακό ουράνιο τόξο, έδωσε η ασθενής βροχόπτωση που έπεφτε για αρκετή ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες που σχηματίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακές, καθώς μέσα από τα σύννεφα που απέμειναν στον ουρανό της πόλης, ξεπροβάλλουν τα όμορφα χρώματα του ξεχωριστού φαινομένου.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που σταματούν και φωτογραφίζουν το ουράνιο τόξο.

Δείτε φωτογραφίες:

Τι είναι το ουράνιο τόξο

Το ουράνιο τόξο είναι φαινόμενο που εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του Ηλίου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης, μετά από ανάκλαση.

Κάθε χρώμα (δηλαδή το κάθε μήκος κύματος) διαθλάται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια (που δρουν σαν μικρά πρίσματα), παθαίνει διαφορετική εκτροπή και έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν, δηλαδή στο φάσμα του. Έτσι εμφανίζεται το φάσμα του ηλιακού φωτός ως ένα πολύχρωμο τόξο, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στην εξωτερική του πλευρά, και το ιώδες στην εσωτερική. Η διαφορετικότητα της γωνίας του κάθε μήκους κύματος (χρώματος) και του σχήματος των σταγονιδίων εξηγεί και το τοξοειδές σχήμα του φαινομένου και όχι κάποιο άλλο.

Για να γίνει αντιληπτό το ουράνιο τόξο από παρατηρητή, θα πρέπει να έχει στραμμένα τα νώτα του στον Ήλιο.

Αν και τα ουράνια τόξα εμφανίζουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, τα πιο ευδιάκριτα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε, δηλαδή τα βασικά χρώματα και το ιώδες, το πράσινο, το βιολετί και το πορτοκαλί και το ροζ. Το ουράνιο τόξο στην πραγματικότητα είναι ένα συνεχές φάσμα και εμφανίζονται και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά την βροχή… ουράνιο τόξο «σκέπασε» τη Θεσσαλονίκη-Εντυπωσιακές εικόνες

ΠΚΜ: Σήμερα και αύριο οι νυχτερινές εργασίες διαγράμμισης της Περιφερειακής Οδού

Μενδώνη: Συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top