«Ένας Κήπος πολλοί Δεσμοί»: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή (11/6)

«Ένας Κήπος πολλοί Δεσμοί»: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή (11/6)

Η Χ.Α.Ν.Θ., το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το 7ο ΓΕΛ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Αμερικανική Γεωργική Σχολή» διοργανώνουν, τη Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά.

Η 5η Ιουνίου 1972 σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο κόσμος είχε αναγνωρίσει την εξάρτηση της ανθρωπότητας από ένα υγιές περιβάλλον και ένα σταθερό κλίμα – μια ημέρα που σήμερα γιορτάζουμε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 διοργανώνουμε για 8η φορά την εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά. Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών, κάθε χρόνο συστηματικά το πάρκο είναι καθαρό, φροντισμένο, με συμπληρωματικές φυτεύσεις και πράσινο που συντηρείται συστηματικά.

Με μεγάλη περηφάνια, το έργο μας συνεχίζει και οι δεσμοί στους Κήπους του Πασά από ένας γίνονται πολλοί. Αναγνωρίζουμε, ότι αυτή είναι η αποφασιστική δεκαετία για το μέλλον του κοινού μας πλανήτη και εργαζόμαστε για να υπάρχει συνέχεια, για να συνεχίζει το πάρκο να μας φροντίζει με τη σκιά και το οξυγόνο του.

Όλοι και όλες έχουμε ευθύνη, θεσμικά και ατομικά, να μετατρέψουμε τις κλιματικές προκλήσεις σε ευκαιρίες για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου. Πρέπει να είμαστε φιλικοί με τη φύση μας και η αλλαγή ξεκινά από τον καθένα μας. Ξανασκεφτόμαστε να μειώνουμε, να επαναχρησιμοποιούμε, να ανακυκλώνουμε και να φροντίζουμε τη Φύση και το Περιβάλλον.

Οι Κήποι του Πασά αποτελούν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. Όλοι και όλες μας και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι κάτοικοι της περιοχής και οι κοινωνικοί φορείς, αγκαλιάζουμε το πάρκο, το παρακολουθούμε, ενημερώνουμε τους αρμόδιους για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, ώστε να δυναμώσουν και να πληθύνουν οι δεσμοί.

Προς αυτή την κατεύθυνση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η φετινή εκδήλωση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και κατοίκους της πόλης αλλά στο κάθε περαστικό. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
• 11:00π.μ. Ξενάγηση στους Κήπους του Πασά.
• 11:30π.μ. Παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο της ΧΑΝΘ και τον Λαογραφικό Σύλλογο: «Οι Φίλοι της Παράδοσης».
• 12:30μ.μ. Συμπεριληπτική δράση «BASE FIGURE AND CLEANSING WATER», performance για την προστασία του νερού, με τη συμμετοχή οικογενειών από την ουκρανική κοινότητα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του, του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, της Χ.Α.Ν.Θ., της ΕΛΕΤ- Π.Θ., του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής το Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και του Λαογραφικού Ομίλου Χ.Α.Ν.Θ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top