Ενδεχόμενο απεργιών και κλείσιμο λαϊκών αγορών

Ενδεχόμενο απεργιών και κλείσιμο λαϊκών αγορών

Σε κρίσιμη συνεδρίαση προχωρούν αύριο (26/3)  τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών και των Σωματείων Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν το εύρος των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν γίνουν οι -απαραίτητες  όπως λένε- αλλαγές  στις διατάξεις του ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μάλιστα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία προειδοποιούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλειστές λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως «ο πλούτος των Λαϊκών Αγορών είναι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τα αγροτικά προϊόντα που παράγουν οι αγρότες και τα εκατομμύρια των καταναλωτών που προσέρχονται καθημερινά στις λαϊκές από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη αποτελώντας συγχρόνως την οικονομική ραχοκοκαλιά της Ελληνικής και Αγροτικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιος θεσμός σε όλο τον κόσμο, 92 χρόνια τώρα με τέτοιο εύρος προϊόντων και τέτοια αποδοχή και αγκάλιασμα των καταναλωτών.

Οι Λαϊκές Αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες όλης της χώρας με την σύσταση νομικών προσώπων λειτουργίας και εποπτείας των Λαϊκών Αγορών και συστήνονται Διοικητικά Συμβούλια με την εκπροσώπηση Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών – Καταναλωτών».

Επιπλέον, οι Ομοσπονδίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ