Ενημερώθηκαν τα e-shops των Σούπερ-Μάρκετ για τα πλαφόν αγοράς προϊόντων (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκαν τα e-shops των Σούπερ-Μάρκετ για τα πλαφόν αγοράς προϊόντων (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αλυσίδες των Σούπερ – Μάρκετ σπεύδουν να επιβάλλουν πλαφόν στον αριθμό αγοράς συγκεκριμένων προϊόντων τόσο στα φυσικά τους καταστήματα όσο και στα e-shops, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει ζητήσει δήλωση των αποθεμάτων καθώς τα είδη αυτά, συνδέονται άμεσα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πιθανότητα να υπάρξουν ελλείψεις.

Τα προϊόντα αυτά σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αφορούν λιπάσματα, ζωοτροφές, ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σιμιγδάλι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σιμιγδαλιού και αλεύρια δημητριακών, ηλίανθο και φυτικά έλαια εκτός από το ελαιόλαδο και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μεγάλες αλυσίδες Σούπερ – Μάρκετ έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα ώστε ο καταναλωτής να μην μπορεί να προμηθευτεί περισσότερα από τρία ή τέσσερα ίδια προϊόντα στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Εκτός αυτού, ήδη κάποιες από τις ετικέτες, ειδικότερα στο λάδι έχουν αποσυρθεί ή έχουν εξαντληθεί από τα…διαδικτυακά ράφια, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να τα προμηθευτούν υπό τον φόβο της έλλειψης.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης, επισύρει μεγάλες κυρώσεις, όπως κατάσχεση και διοικητικό πρόστιμο που φτάνει από 1.000 έως 100.000 ευρώ.

Ανακοινώσεις από τις αλυσίδες

Στο μεταξύ οι μεγάλες αλυσίδες των Σούπερ – Μάρκετ προχωρούν σε ανακοινώσεις ενημέρωσης προς το καταναλωτικό κοινό για τον περιορισμό που υπάρχει στη μέγιστη ποσότητα παραγγελίας συγκεκριμένων προϊόντων.

Έτσι, γνωστή αλυσίδα, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο επεξηγεί σε ποια προϊόντα έχει τεθεί όριο αγοράς, το οποίο επιβλήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων που έχουν να κάνουν με την εισβολή της Ρωσίας σε Ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Γ. Οικονόμου: Τρεις απαντήσεις στους μύθους περί ανοχής της αισχροκέρδειας

Θεσσαλονίκη: Ο «Ακύλας» μύρισε την κρυμμένη κάνναβη μέσα σε ντουλάπα (VIDEO)

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Το καινοτόμο μάθημα που εντάσσεται σε νηπιαγωγεία, δημοτικά & γυμνάσια (VIDEO)

Γ. Οικονόμου: Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει

Β. Κικίλιας: Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που περνά η κοινωνία, πρέπει να τη στηρίξουμε πιο πολύ από ποτέ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top