Επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: Απαντήστε μας εάν και πότε θα προσληφθούμε

Επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: Απαντήστε μας εάν και πότε θα προσληφθούμε

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Περίπου έξι μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και οι 600 επιλαχόντες ακόμα δεν γνωρίζουν εάν, πότε και πως θα χρησιμοποιηθούν. Τι δηλώνει επιλαχόντας στο GRTimes.gr

Σε πλήρη αβεβαιότητα εδώ και περίπου μισό χρόνο βρίσκονται οι 600 επιλαχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν δημοσιευτεί τον Ιούλιο, ενώ την ίδια στιγμή, οι 400 επιτυχόντες αναμένεται να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στις 17 Ιανουαρίου για να ενταχθούν στο νέο σώμα που αφορά στη φύλαξη των ΑΕΙ.

Όπως όλα δείχνουν, το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που έκανε αρχικά λόγο για Οκτώβριο και στη συνέχεια για Δεκέμβριο, δεν αποκλείεται να πάει ακόμη πιο πίσω. Όπως ανέφερε στο GRTimes επιλαχόντας του διαγωνισμού, η νέα χρονική μετάθεση της εκπαίδευσης των επιτυχόντων σε συνδυασμό με τον χρόνο εκπαίδευσης που είναι 4 μήνες, σημαίνει πως οι πρώτοι ειδικοί φρουροί θα μπουν στα ΑΕΙ είτε από το τέλος της Άνοιξης, είτε από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με καθυστέρηση δηλαδή ενός χρόνου.

Ένας άλλος μεγάλος φόβος που αντιμετωπίζουν οι επιλαχόντες, είναι πως με βάση την προκήρυξη, οι 600 επιλαχόντες δύναται να προσληφθούν «αν και όταν παραστεί ανάγκη», εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων. Με βάση αυτήν την πρόβλεψη όπως λένε, υπάρχει πιθανότητα να περάσουν οι εννέα μήνες, να μην προσληφθούν τελικά και να χάσουν κάθε ελπίδα εργασίας ως ειδικοί φρουροί.

«Δεν μας απάντησε ποτέ κανείς»

Οι 600 επιλαχόντες βρίσκονται σε αναβρασμό, φοβούμενοι μήπως μείνουν τελικά στον «πάγο», ενώ την ίδια στιγμή, καθώς βρίσκονται σε πολύμηνη αναμονή, αναφέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό της ζωής τους και δεν ξέρουν πλέον τι να περιμένουν.

«Έχουμε στείλει επιστολές, email, έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε τηλεφωνικά σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους και την πολιτική ηγεσία, ήδη από τον Σεπτέμβριο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από κανέναν, για οτιδήποτε» δηλώνει στο GRTimes 27χρονος επιλαχόντας.

Ο ίδιος μεταφέρει και τον φόβο που έχουν και πολλοί συνάδελφοι του, μήπως τελικά αλλάξει η αρχική πρόβλεψη για λειτουργία των ΟΠΠΙ και μειωθούν τα ΑΕΙ στα οποία θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση το νέο σώμα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν και λιγότεροι ειδικοί φρουροί.

«Δεν ξέρουμε τι θα μας κάνουν. Είναι πρωτοφανές να γίνεται ένας διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, να ολοκληρώνεται, να υπάρχει και η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για τις θέσεις εργασίας και να αργούν να εφαρμοστούν τόσο πολύ οι αποφάσεις» προσθέτει ο επιλαχόντας.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Οι επιλαχόντες των ΟΠΠΙ, απέστειλαν χθες ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, την οποία κοινοποίησαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας ενημέρωση για το εάν τελικά θα αξιοποιηθούν σε κάποια θέση και αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να το γνωρίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ  με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την δική σας προσωπική αλλά και κυβερνητική δέσμευση για την επιστροφή της νομιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η αρχή έγινε και από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου τετρακόσια  άτομα θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα στελεχώσουν την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Εμείς αποτελούμε τα υπόλοιπα εξακόσια (600) άτομα της εν λόγω προκήρυξης τα οποία έχουμε μείνει στον πάγο με την ταμπέλα των επιλαχόντων. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ των 1033 θέσεων ανήκουμε στην κατηγορία των ειδικών φρουρών έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του σώματος στα πανεπιστήμια ή σε οποιαδήποτε άλλη νευραλγική θέση απαιτείται. Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εάν βρισκόμαστε στο πλάνο αξιοποίησης βάσει κάποιου χρονοδιάγραμματος ώστε εμείς και οι οικογένειές μας να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Μετά τιμής

Επιλαχόντες Ο. Π. Π. Ι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Παπαϊωάννου-Στις 17/1 ξεκινάει η εκπαίδευση 400 αστυνομικών για τα πανεπιστήμια

Στον «πάγο» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία-Γιατί αναβάλλεται το εγχείρημα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top