Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Διοργάνωση σεμιναρίου από το ΕΚΑΒ για πιστοποίηση στη χρήση απινιδωτή

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Διοργάνωση σεμιναρίου από το ΕΚΑΒ για πιστοποίηση στη χρήση απινιδωτή

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σεμινάριο πιστοποίησης στη χρήση απινιδωτή και πιστοποίηση διασώστη.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης εγκατέστησε στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου του, έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου, δηλαδή,
– επαγγελματίες υγείας εκτός υπηρεσίας
– πιστοποιημένους πολίτες με πτυχίο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής,

με σκοπό την άμεση χρήση και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα χρήσης του απινιδωτή σε έκτακτη ανάγκη από το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, απαιτείται η εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα βασικής υποστήριξης της ζωής και η πιστοποίησή τους ως εξειδικευμένοι διασώστες.

Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση του Επιμελητήριου Χαλκιδικής διοργανώνει με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Παύλου Μελά, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 09:00, στο χώρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, επί της οδού Πολυτεχνείου 58, δια ζώσης 6ώρο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, καθώς και πρακτική εξάσκηση για την πιστοποίηση του κάθε συμμετέχοντα, ως πιστοποιημένου χρήστη απινιδωτή.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια υλοποιούνται σε κλειστά τμήματα, όπου θα συμμετέχουν 25 άτομα με ανώτερο αριθμό τα 30. Σε περίπτωση συγκέντρωσης μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων θα δημιουργηθούν επιπλέον τμήματα. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται επί αμοιβής.

Επισυνάπτουμε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σας στο διαζώσης εκπαιδευτικό σεμινάριο και πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση της πιστοποίησης. Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα
με τα στοιχεία που απαιτούνται έως Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η διασύνδεση του gov.gr με το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών «Μίτος»

Θεσσαλονίκη: 52χρονη έκρυβε κάνναβη και υγρή μεθαδόνη σε φρεάτιο του σπιτιού της

Μ. Σχοινάς: Επίθεση στο μοντέλο της κοινωνίας μας η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top