Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση προς το υπ. Οικονομικών για ενίσχυση των επιχειρήσεων

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση προς το υπ. Οικονομικών για ενίσχυση των επιχειρήσεων

Παρέμβαση προς το υπουργείο Οικονομικών για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, έκανε μέσω επιστολής του στον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Είναι κατανοητό από όλους μας ότι η δέσμη μέτρων που λαμβάνετε προς ανακούφιση των επιχειρήσεων , των εργαζομένων και της κοινωνίας, που έχετε ανακοινώσει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, είναι προς την σωστή κατεύθυνση .

Οι επιχειρήσεις, στο σύνολό τους σχεδόν, από τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της μεγάλης διάρκειας της οικονομικής κρίσης αλλά και της διετούς υγειονομικής κρίσης , εμφανίζονται εξαντλημένες.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι εμφανισθείσες υψηλές χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωσαν τα προβλήματα βιωσιμότητας, συρρικνώνοντας επιπλέον και ραγδαία τα οικονομικά τους αποτελέσματα εκτοξεύοντας το κόστος λειτουργίας τους.

Προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν στην κατάσταση όπως έχει μέχρι σήμερα διαμορφωθεί , επικεντρώνουμε την στήριξη της πολιτείας προς αυτές, σε δύο βασικά στοιχεία.

Πρώτον, την μετατροπή του συνόλου της ενίσχυσης που δόθηκε με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στις επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση και περιορισμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην απασχόληση και στην βιωσιμότητα τους , σε μη επιστρεπτέες προκαταβολές, για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από τα συνεχιζόμενα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

Και δεύτερον την αύξηση του ποσού της επιδότησης του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις και μέχρι ποσοστού τουλάχιστον 70% των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, με ταυτόχρονη χρονική επέκταση του προγράμματος επιδότησης από την πολιτεία για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση.

Κύριε Υπουργέ,

Στόχος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην στήριξη της επιχειρηματικότητας , ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές , διατηρώντας ταυτόχρονα και τις πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Αναγνωρίζοντας την έμπρακτη δέσμευση της κυβέρνησης για την διάσωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, θεωρούμε ότι οι προτεινόμενες λύσεις είναι ενδεδειγμένες και σας καλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στις προτάσεις μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση για ομαλή λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας κατά το 2022

Επιμελητήριο Πιερίας: Άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού για το πιερικό κεράσι

Κακοκαιρία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 62χρονος που υπέστη έμφραγμα εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό

Η Lidl Ελλάς χαρίζει χαμόγελα προσφέροντας 108.000€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κ. Μακεδονία: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία – Σε ποιον δήμο θα παραμείνουν κλειστά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top