Επιμένουν να οδηγούν μεθυσμένοι παρά τα πρόστιμα!

Επιμένουν να οδηγούν μεθυσμένοι παρά τα πρόστιμα!

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παρά τα πρόστιμα που επιβάλλονται, εκατοντάδες οδηγοί επιμένουν να οδηγούν μεθυσμένοι όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων που δίνει στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μόνο κατά το τριήμερο από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 13.434 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 577  παραβάσεις.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν 203 παραβάσεις στην Αττική, 84 στην Κρήτη, 50 στη Θεσσαλονίκη, 36 στην Κεντρική Μακεδονία, 32 στην Πελοπόννησο, 30 στην στη Θεσσαλία, 26 στα Ιόνια Νησιά, 26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 23 στη Δυτική Ελλάδα, 18 στη Στερεά Ελλάδα, 14 στην Ήπειρο, 7 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (4,3%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους συνολικά 577 παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 82 άτομα, από τα οποία 54 κινούνταν μόνα τους ενώ 28 έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.

«Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top