Επίσημο: Κλείνει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση-Πως θα λειτουργήσει

Επίσημο: Κλείνει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση-Πως θα λειτουργήσει

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα μείνουν κλειστά. Ανοιχτές οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με εκπαιδευτική τηλεόραση και τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί θα προβάλλονται από την Ερτ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά το πέρας της 17ης Νοεμβρίου, θα είναι υποχρεωτική, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι στα γυμνάσια και λύκεια η διάρκεια είναι 40 λεπτά. Η τηλεκπαίδευση θα διεξάγεται καθημερινά από τις 14:00 έως τις 17:00 το μεσημέρι για δημοτικά και 14:00 έως 17:00 για νηπιαγωγεία, ενώ θα περιλαμβάνονται διαλείμματα.

Γιατί το μεσημέρι;

Αφενός ο στόχος είναι η διευκόλυνση των οικογενειών οι οποίοι ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα τις πρωινές ώρες, ή ενδεχομένως τηλεργάζονται και οι ίδιοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αφετέρου, στόχος είναι η αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου. Υπενθυμίζεται, ότι εφόσον συνδέεται κάποιος στις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, αυτόματα δεν καταναλώνονται δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Θα ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής και θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως, κλείνοντας ξεκαθαρίζει:

«Τα μέτρα είναι ξεκάθαρα προληπτικού χαρακτήρα καθώς και δεν έχει διαπιστωθεί διασπορά του ιού στα σχολεία. Στόχος των μέτρων είναι η μείωση κινητικότητας των ενηλίκων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης παιδεία, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας καθιστά τα μέτρα αναγκαία».

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ