Επισκέψεις κλιμακίων της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 86ης ΔΕΘ

Επισκέψεις κλιμακίων της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 86ης ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής υπουργούς, και αποτελούμενα απο βουλευτές κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στο πλαίσιο των επισκέψεων του κόμματος ενόψει της 86ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα τα κλιμάκια της ΝΔ επισκέφθηκαν την Α Θεσσαλονίκης και τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας Κοζάνης, και Ξάνθης.

Ειδικότερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε δήμους της Α΄ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, τον γενικό γραμματέα Συντονισμού κ. Θανάση Κοντογεώργη και τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Συντονισμού, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις σε Δήμους όπου και συναντήθηκε, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τον δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, στο Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου με τον δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη και στο Δημαρχείο Καλαμαριάς με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ενώ συμμετείχε και σε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων του κόμματος που προκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Θοδωρής Μητράκας. «Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και το αποδεικνύουμε με πράξεις και έργα» επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Σε ένα σταυροδρόμι που βλέπετε ότι τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Αυτά που θεωρούσαμε ως δεδομένα και κεκτημένα, αλλάζουν. Δείτε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Είμαστε λοιπόν πολύ τυχεροί, που έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία καταρχήν έχει βάλει τα εθνικά ζητήματα στην πρώτη γραμμή. Δεν είμαστε ούτε Βέλγιο, ούτε Ελβετία». Παράλληλα σημείωσε ότι «και τα έργα υποδομής «κουμπώνουν» με τα εθνικά θέματα, αναφερόμενος και στην Αλεξανδρούπολη. Τόνισε μάλιστα ότι με τα έργα που γίνονται στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου όπως πχ η σύνδεση του περιφερειακού με την Εγνατία, η Ελλάδα αναβαθμίζεται στο γεωπολιτικό χάρτη, καθώς δημιουργείται μία εναλλακτική δίοδος στα στενά του Βόσπορου».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παίξει και η Περιφέρεια της χώρας το ρόλο που πρέπει, σημειώνοντας ότι και τα περισσότερα έργα υποδομής, που πραγματοποιούνται, είναι έργα περιφερειακά. Παράλληλα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστα Γιουτίκα και είδε τον συνολικό σχεδιασμό που αφορά στην εξυγίανση του δυτικού παραλιακού μετώπου, επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Γεράνη, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών οργανώσεων του κόμματος, ενώ παρακολούθησε την επίδειξη του προγράμματος «Safe Ride». Αμέσως μετά ο ίδιος δήλωσε: «η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας πόρους, μέσα και δυνατότητες ώστε να εξελίξουν το έργο τους προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης, η αντιπυρική προστασία και ανάδειξη του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου, η προώθηση της μικροκινητικότητας με ηλεκτροκίνητα μέσα, η «πράσινη» αξιοποίηση των απορριμμάτων είναι μερικά από τα πεδία της αποτελεσματικής δράσης και συνεργασίας μας!».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού κ. Θανάσης Κοντογεώργης, παράλληλα από το βασικό πρόγραμμα επισκέφθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη στο νομό Ημαθίας

Το νομό Ημαθίας επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον βουλευτή του νομού και υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους βουλευτές του νομού Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τους βουλευτές Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη, τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο, τον πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο, την γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου, τον γραμματέα Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέα Καρασαρίνη και τον γραμματέα Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ Κώστα Μαμουλή.

Το κλιμάκιο υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε σε σύσκεψη αγροτικών φορέων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας παρουσία των βουλευτών των νομών, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκε την αγροτική επιχείρηση Αντωνίου Βεζύρογλου και Σία, συναντήθηκε με εκπροσώπους από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης στην έδρα του Δημοτικού Διαμερίσματος, επισκέφθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Καρανικόλα και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανθεμίων και συναντήθηκε με εκπροσώπους από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας. Τα μέλη του κλιμακίου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ συμμετείχαν σε συνάντηση με μέλη της ΔΕΕΠ Ημαθίας που προκάλεσε ο πρόεδρός της κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής.

Στην υλοποίηση προγράμματος που θα περιορίζει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από την κλιματική κρίση, προχωρεί το ΥΠΑΑΤ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αγροτικών συλλόγων και συνεταιριστών από τις ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι το ΥΠΑΑΤ θα καλύψει και τις 1.224 αιτήσεις αντιχαλαζικής προστασίας, υπερδιπλασιάζοντας τον αρχικό προϋπολογισμό που ήταν στα 15 εκατ. ευρώ, ο οποίος πλέον θα καλύψει αιτήσεις ύψους 34 εκατ. Ευρώ. Σε ό,τι αφορά στις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί σε τρία επίπεδα:

1. Με δεδομένο ότι, επί συνόλου περσινών παραχθέντων 180.000 τόνων, οι εξαγωγές σε Ουκρανία (36.000 τόνοι) και Λευκορωσία (6.000 τόνοι), εφέτος λόγω του πολέμου μηδενίσθηκαν, θα ζητήσει την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος των αγροτών από την Ε.Ε και συγκεκριμένα από τα κονδύλια που υπάρχουν για αποζημιώσεις λόγω του πολέμου.

2. Τα αδιάθετα προϊόντα που βρίσκονται στα ψυγεία, θα γίνει καταγραφή και θα οδηγηθούν σε κομποστοποίηση, ώστε να αποζημιωθούν από de minimis.

3. Με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομική δυνατότητα για τη στήριξη των αγροτών, ώστε να καλυφθεί – και μέσω de minimis- η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι για το 2021 ο ΕΛΓΑ πλήρωσε για αποζημιώσεις 350 εκατ., εκ των οποίων μόνο τα 158 προήρχοντο από εισφορές στον Οργανισμό, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από τον προϋπολογισμό.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός της παρούσης κυβερνητικής θητείας. Σχετικά με τους εργάτες γης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση που ψηφίσθηκε για δυνατότητα 5ετούς παραμονής και ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η επιδότηση, μέσω προγραμμάτων, για την κατασκευή καταλυμάτων. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απ. Βεσυρόπουλος που μετείχε στη σύσκεψη τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην έκπτωση φορολογίας κατά 50% στα κέρδη των αγροτών που μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα.

Παράλληλα, το κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο, βρέθηκε στο κέντρο της Βέροιας και επισκέφθηκε έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ των οποίων ο Ιερός Ναός του Χριστού Παντοκράτορα Βεροίας και ο Αρχαιολογικός χώρος Αγίου Παταπίου. Λίγο αργότερα τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, με τον δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιατζίδη και μέλη της Δημοτικής Αρχής, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργο Μπίκα και μέλη της διοίκησης, με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Καρανικόλα καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, ενώ επισκέφθηκαν το Δημοτικό Διαμέρισμα Ανθεμίων όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων και η Γραμματεία Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή».

Επίσκεψη στο νομό Πέλλας

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρας επισκέφθηκε το νομό Πέλλας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του νομού κ.κ. Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη, τους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο, καθώς και την γενική γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή των βουλευτών, επισκέφθηκε τόσο το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, όσο και το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, συναντήθηκε στις έδρες των Δήμων τους, με τον δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, τον δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, την δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου και επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπου και συνομίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιορδάνη Τζαμτζή. Παράλληλα, συναντήθηκε με πολίτες αλλά και με μέλη του κόμματος στην Έδεσσα, σε μία εκδήλωση που προκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πέλλας κ. Θεοδόσης Ουραηλίδης. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης μετά το πέρας των συναντήσεων του δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη στο νομό Πέλλας, επιβεβαίωσε το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση για την ελληνική περιφέρεια και τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης. Στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών και Έδεσσας, όπου συζητήσαμε με τους εκπροσώπους του νομικού κόσμου και τους τοπικούς φορείς όλα τα μείζονα θέματα αλλά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για το νομό Πέλλας, τέθηκαν επί τάπητος και κατά τη διάρκεια των συσκέψεων με τους δημάρχους Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου και τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει, μεταξύ άλλων, να συμβάλλει στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών της περιοχής, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και σε κάθε πολίτη». Η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη στο δικό της πρόγραμμα, επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και του Λόγγου Έδεσσας, ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας αλλά και στο Κάστρο της Χρυσής, επισκέφθηκε τον δήμο Αλμωπίας όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Μπάτση ενώ επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ.κ. Ιωήλ. Στις δηλώσεις της η ίδια τόνισε: «Η Πέλλα διαθέτει εξαιρετικά σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ διεξοδικά για αυτά από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα και να επισκεφθώ ορισμένα εξ’ αυτών, όπως την εμβληματική αρχαία πόλη της Πέλλας και το Βυζαντινό Κάστρο των Μογλενών, γνωστό και ως Κάστρο της Χρυσής, έναν από τους σημαντικότερους βυζαντινούς οχυρωμένους οικισμούς. Εδώ θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, καθώς το 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέταξε το έργο συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ. Με το έργο αυτό, όπως έχει υπογραμμίσει σε επίσκεψή της και η υπουργός κα Λίνα Μενδώνη, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αλμωπίας κο Χρήστο Μπάτση επισκέφθηκα το μνημείο και ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Πέλλας, κο Γιώργο Σταλίδη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, που έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025. Το έργο αυτό θα αναδείξει το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες ενισχύοντας έτσι και τον τουρισμό».

Επίσκεψη στο νομό Πιερίας

Το νομό Πιερίας επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Φώντα Μπαραλιάκο, ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη, τους βουλευτές Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα και Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, καθώς και την γενική γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, επισκέφθηκε τον δήμο Κατερίνης όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, συναντήθηκε στο δδμαρχείο Δίου – Ολύμπου με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο, ενώ συνομίλησε με πολίτες, μέλη και στελέχη στην Κατερίνη κατά τη διάρκεια συνάντησης που προκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας της ΝΔ, κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης. Ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ των άλλων δήλωσε: ««Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τον Στρατό μας είναι εκεί και κάνει τη δουλειά της και με την παρουσία της αποτρέπει το να μπαίνουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στον ελληνικό λαό, στο έθνος μας, στο κράτος, τον πολιτισμό μας, τα ιδεώδη μας, το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ε.Ε. η οποία οφείλει και αξίζει να στηρίζει την Ελλάδα για την προσφορά της σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για τις μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το δημαρχείο Πύδνας – Κολινδρού και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Αναστάσιο Μανώλα, περπάτησε στον Εκθεσιακό Χώρο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου και συνομίλησε με πολίτες και στελέχη στο κέντρο του Αιγινίου. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παρούσα στην Περιφέρεια και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της παραγωγής. Στο δημαρχείο του Κολινδρού συζητήσαμε για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών».

Η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη, επισκέφθηκε τόσο το Ναυτικό Μουσείο, όσο και τον αρχαιολογικό χώρο Δίου, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του σωματείου προστασίας ορφανών παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».

Επίσκεψη στο νομό Κοζάνης

Το νομό Κοζάνης επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή του νομού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργο Αμανατίδη, τους βουλευτές, Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτο Σιμόπουλο και Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, την γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων ΝΔ κ. Άκη Μπάφα, την γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ κ. Πίστη Κρυσταλλίδου και τον συντονιστή του Διαγραμματειακού Οργάνου κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Το κλιμάκιο υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισκέφθηκε το Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης αλλά και την ΑΕΒΑΛ Εορδαίας, όπου είχαν σειρά συναντήσεων και ενημερώσεων με στελέχη, συναντήθηκαν με τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο ενώ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπό τον συντονισμό του προέδρου της ΔΕΕΠ Κοζάνης κ. Λύσσανδρου Μεταξά. Ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του τόνισε: «Η Δυτική Μακεδονία έχει αποτελέσει για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ίσως το πιο κεντρικό σημείο της Ελλάδας για την πολιτική της. Έχουν γίνει ήδη επενδύσεις, αλλά ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή. Από τη στιγμή που θα πάρει μπρος η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, δηλαδή από το 2023 και μετά, θα μπορούν να διατεθούν στην περιοχή απέραντοι πόροι. Είμαστε εδώ για να φέρουμε εις πέρας το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη μετάβαση της περιοχής. Σας διαβεβαιώ ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει ένα λαμπρό μέλλον και μετά τον λιγνίτη».

Παράλληλ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα «Πουτογλίδη» στην περιοχή της Ακρινής Κοζάνης, ξεναγήθηκε στην πρότυπη μονάδα εκπαίδευσης αγροτών και γεωργών «Πασχαλίδη» στον Άγιο Δημήτριο, είδε τη λειτουργία του διαλογητηρίου πατάτας στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα «Ματσαρίδη» στο Δρέπανο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κοζάνης όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ν. Κοζάνης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Επεν-Δυτική Μακεδονία: Περιφερειακή Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία».

Επίσκεψη στο νομό Ξάνθης

Το νομό Ξάνθης επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον βουλευτή Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκίνησε το πρόγραμμά του από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη, των δημάρχων του νομού Ξάνθης καθώς και εκπροσώπων επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τομέων του νομού. Αμέσως μετά, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα Θερμοκήπια Ερασμίου στον δήμο Τοπείρου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη της ΔΕΕΠ Ν. Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του προέδρου της κ. Αλέξανδρου Νταμπουρατζή. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα στηρίζει με προσήλωση τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους Ο.Τ.Α», εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση αυτόν τον μήνα έδωσε 1,9 δισ. για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ενώ κατέστησε σαφές ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει το ενεργειακό κόστος της χώρας».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Σταυρουπόλεως, Εχίνου και Αβδήρων ενώ συναντήθηκε με Διοίκηση και εργαζόμενους από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Γεύμα στους δημοσιογράφους παρέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022» (ΦΩΤΟ)

Γευστικές δοκιμές και διατροφικές προτάσεις στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ

Στη γιορτή αγροκτηνοτροφίας Γαλάτιστας ο Γ. Γεωργαντάς – “Στόχος η μείωση του κόστους παραγωγής”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top