Επίσκεψη Μάρδα στον Μητροπολίτη Βαρνάβα

Επίσκεψη Μάρδα στον Μητροπολίτη Βαρνάβα

Τα προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης και τις αγωνίες της κοινωνίας ανέπτυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας στον κ. Δημήτρη Μάρδα, υποψήφιο Βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ και καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε συνάντηση τους. Αυτή πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως χθες την Πέμπτη.

Θέματα, κοινού ενδιαφέροντος, που συζητήθηκαν είναι τα εξής: Βασικό αίτημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι να ξεπεραστούν οι υφιστάμενες αγκυλώσεις και τα χρόνια προβλήματα, έτσι ώστε να πάρει ζωή η περιοχή με νέες επενδύσεις. Στην περιοχή αυτή κατοικούν γύρω στους 400 χιλ. πολίτες και δραστηριοποιείται ένα μεγάλο σύνολο επιχειρήσεων με πωλήσεις που αφορούν στο 50% του ΑΕΠ της Μακεδονίας. Η δυναμική της ανάπτυξης θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και ευημερία στην περιοχή αυτή.

Ένα δεύτερο είναι τα άδεια κτήρια που δεν μπορούν να αλλάξουν χρήση. Ένα τρίτο πρόβλημα αφορά στις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Καλοχωρίου. Η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, θα προκαλέσει πολλά βάρη στους εκεί επιχειρηματίες. Οπότε πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση όμοια άλλων περιοχών όπως της Αττικής.

Τέλος, ξανασυζητήθηκε, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης τους, το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα δυτικά, σύμφωνα με τα όσα είχαν προταθεί το 2008, κάτι που ακόμη είναι εφικτό καθώς δεν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για το προτεινόμενο σχέδιο εντός της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου «το καλάθι του νοικοκυριού» μετά την κατάθεση νομοσχεδίου

Διαρρήκτες – αναρριχητές «ξάφριζαν» διαμερίσματα – Καταδίωξη για τη σύλληψή τους

Ανατριχιαστικές περιγραφές για κύκλωμα με κυνομαχίες στην Κεντρική Μακεδονία – Πώς δρούσαν (ΦΩΤΟ)

Αρτοποιία Τσατσάκης: Τα ποιοτικότερα κρητικά παξιμάδια και κριτσίνια στα ράφια της Lidl Ελλάς (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top