Επίσκεψη Πλεύρη στο ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Πλεύρη στο ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ (ΦΩΤΟ)

Στο Ενιαίο Σύντονιστικό Κέντο και το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας  πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα 20/9.

Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για το επιχειρησιακό ρόλο του Οργανισμού στη διαχείριση περιστατικών Covid-19 καθώς και των επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), όπου και πληροφορήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στην ενημέρωση του υπουργού παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, η συντονίστρια Ιατρός της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων & διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) Αναστασία Ζυγούρα καθώς και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος της ενσωμάτωσης του πρώην ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, καθιστώντας το ΕΚΑΒ ως τον μοναδικό επιχειρησιακό βραχίονα του υπουργείου Υγείας τόσο σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας του ΕΣΥ όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και υγειονομικών κρίσεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ