Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙ.ΠΑ.Ε. αναγορεύτηκε ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας REDESTOS

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙ.ΠΑ.Ε. αναγορεύτηκε ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας REDESTOS

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών αναγορεύτηκε απόψε ο Πρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας REDESTOS, Νίκος Ευθυμιάδης, σε αναγνώριση τόσο της μεγάλης συμβολής του στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και τον τομέα της Αγροτεχνολογίας αλλά και της ευρείας κοινωνικής και πολιτισμικής του συμβολής στη χώρα.

“Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. το κάνει με χαρά, γιατί είναι ιδιαίτερη τιμή, καθώς τιμά έναν άνθρωπο όχι μόνο για τη γνώση και τις σπουδές του αλλά για τη συνολική του προσφορά στην κοινωνία, κάτι το οποίο νομίζω ότι το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να το αναδείξει περισσότερο…Το ελληνικό Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι εξωστρεφές, να προάγει τον πολιτισμό, την έρευνα και τη διασύνδεση” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Καθηγητής Σταμάτιος Αγγελόπουλος, ο οποίος και περιένδυσε στη συνέχεια της εκδήλωσης τον κ.Ευθυμιάδη με την τήβεννο του ΔΙ.,ΠΑ.Ε. και του επέδωσε την σχετική αναμνηστική πλακέτα.

Χαιρετισμό με τον οποίο εξήρε την προσωπικότητα του κ.Ευθυμιάδη απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης ο Κοσμήτωρ της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, Καθηγητής Πέτρος Σαμαράς, ο οποίος επίσης ανέγνωσε την σχετική πρόταση του ΔΙΠΑΕ και επέδωσε στον κ.Ευθυμιάδη το σχετικό ψήφισμα για την αναγόρευσή του, ενώ τον Έπαινο (Laudatio) προς τον τιμώμενο εκφώνησε η Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Παυλούδη.

Έντονα συγκινημένος για την τιμή στο πρόσωπό του ο κ.Ευθυμιάδης εξέφρασε από την πλευρά του την ευγνωμοσύνη του προς τη διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ένα μεγάλο – και έντονα συγκινησιακά φορτισμένο – “ευχαριστώ” προς τη σύζυγό του, Μαίρη Χριστίδου, για την πολύχρονη στήριξή της, έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του και ιδρυτή της επιχείρησης και παρέθεσε ομιλία με θέμα “Η συμβολή των Γεωπονικών Επιστημών στις νέες διεθνείς προκλήσεις”.

Οι Γεωπονικές Επιστήμες όπως τόνισε ο κ.Ευθυμιάδης, θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη βιωσιμότητα και την προστασία της Γης, καθώς μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίσουν πέντε μεγάλες προκλήσεις: την κλιματική κρίση, η οποία όπως υπογράμμισε “είναι εδώ και έχουμε υποχρέωση να επέμβουμε τώρα”, το δημογραφικό πρόβλημα του πλαντήτη, τη μετανάστευση πληθυσμών από αναπτυσσόμενες χώρες σε ανεπτυγμένες, τον διαφαινόμενο κίνδυνο μεγάλης διατροφικής κρίσης στον πλανήτη σε 30 χρόνια και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

“Αν δεν θρέψουμε τον κόσμο, τρέφουμε τη σύγκρουση” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η πρόοδος των τεχνολογιών θα διευκολύνει τη ζωή των επόμενων γενεών, αρκεί να αναπτυχθούν προς όφελος όλης της Οικουμένης και χαρακτήρισε αναγκαία την ανάπτυξη δημόσιων και διακρατικών επενδύσεων για την έρευνα και ανάπτυξη των Γεωτεχνικών Επιστημών υπό το παραπάνω πρίσμα.

Βιογραφικό

Ο κ.Νίκος Ευθυμιάδης γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Κολεγίου “Ανατόλια” και της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης με μετεκπαίδευση και πρακτική άσκηση στην Αγγλία. Έχει αναπτύξει σοβαρή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περι΄χη της ΝΑ Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε σε βάθος με διάφορες τοπικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες που προωθούν την Οικονομική Ανάπτυξη, την Καινοτομία, την οικοδόμηση θεσμών Δημοκρατίας και συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και την προώθηση των άμεσων επενδύσεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Είναι Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group, ενός από τους πιο σημαντικούς Ομίλους του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη στους κλάδους προστασίας και θρέψης φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού, υπηρεσιών και εμπορίας τροφίμων. Ο Όμιλος διαθέτει μεγάλο αριθμό θυγατρικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με βιομηχανικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις και εκτεταμένο δίκτυο διανομής των προϊόντων τους.

Παράλληλα έχει μια εκτεταμένη κοινωνική δραστηριότητα, καθώς είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου ThessINTEC, ιδρυτικό μέλος του Βραβείου “Θεοφανώ”, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη (BICC) και Πρόεδρος της Ένωσης για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια (ΕΔηβ).

Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας (SP/BAC), Πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), Αντιπρόεδρος του Κέντρου για Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη, Αριστίνδην μέλος του ΕΒΕΘ και Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας, ενώ επίσης συμμετέχει σε πολλές Ευρωπαϊκές Ομάδες Προβληματισμού για θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Είναι παντρεμένος με τη Μαίρη Χριστίδου και πατέρας τριών παιδιών, με έξι εγγόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσούνης: Η Ελλάδα θα πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή

Θεσσαλονίκη: Η καινοτομία στο επίκεντρο του Confluence Challenge με συμμετοχή μεγάλων βιομηχανιών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top