Επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΜΑΚ αναγορεύτηκε ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μυλωνάς

Επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΜΑΚ αναγορεύτηκε ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μυλωνάς

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) αναγορεύτηκε απόψε ο πρόεδρος του Ομίλου «ALUMIL», Γεώργιος Αλ. Μυλωνάς.

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση,  να τιμήσει τον επιχειρηματία Γεώργιο Μυλωνά, όχι μόνο για “την επιτυχημένη ηγεσία μιας κορυφαίας στο είδος της ελληνικής βιομηχανίας”, αλλά επιπλέον “για την προσφορά του στη συνεχή έρευνα, την αριστεία, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εξέλιξη των επιχειρηματικών δράσεων στην Ελλάδα, μέσω καινοτόμων μεθόδων”, όπως επίσης και για “τη συνεισφορά του στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία, μέσω πλήθους δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”.

Ο ίδιος ο κ.Μυλωνάς χαρακτήρισε τη βράβευσή του αυτή ως μια “ευχάριστη έκπληξη” και μια βαριά “ευθύνη για το μέλλον” και στην ομιλία του ανέλυσε την μακρόχρονη πορεία της Alumil και του ιδίου και τις δυσκολίες και προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

“Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη ζωή και την επιχειρηματική δράση είναι πώς να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα πέσεις. Στη διάρκεια της απαγωγής μου συνειδητοποίησα πόσο τρομερό είναι να μην μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Ένα μυαλό σε εγρήγορση, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτε. Ένα χρόνο μετά ήρθε η κατάρρευση της Λημαν Μπραδερς… Τις δύσκολες καταστάσεις τις διαχειρίζεσαι, σηκώνεις τα μανίκια και αγωνίζεσαι.  Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις το καλύτερο επόμενο βήμα, την επόμενη καλύτερη επιλογή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γεώργιος Μυλωνάς γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας (London School of Economics).

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ALUMIL A.E.» και πρόεδρος του Ομίλου ALUMIL, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του αλουμινίου με πάνω από 30 θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, ενώ σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του ThessINTEC και μέλος των Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξαιρετική χρονιά για την ΑΛΟΥΜΥΛ το 2022

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τζίρος 206 εκατ. στο εξάμηνο 2022 και διπλάσια EBITDA

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top