«Έρχεται» χιονιάς: Πώς τοποθετούνται οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα και πόσο κοστίζουν (VIDEO)

«Έρχεται» χιονιάς: Πώς τοποθετούνται οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα και πόσο κοστίζουν (VIDEO)

Η κακοκαιρία Barbara είναι προ των πυλών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις.

Ένα ερώτημα που απασχολεί ορισμένους οδηγούς, είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο τοποθετείται πιο δημοφιλές αντιολισθητικό μέσο, δηλαδή οι αλυσίδες, στους τροχούς των αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν τον τρόπο για να τις περάσουν στις ρόδες των ΙΧ οχημάτων τους, ενώ άλλοι, δεν ξέρουν ποιους τροχούς του αυτοκινήτου τους πρέπει να «ντύσουν» με αυτές.

Τον τρόπο με τον οποίον θα τοποθετήσουμε σωστά τις αλυσίδες, εξηγεί στο GRTimes ο ιδιοκτήτης επιχείρησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, Στέλιος Κεχαγιάς.

Ο κ. Κεχαγιάς, ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο μέσο τοποθετείται στους τροχούς με τους οποίους κινείται το αυτοκίνητο, λέγοντας πως «αυτοί συνήθως είναι οι μπροστινοί τροχοί». Αναλύει ακόμη όλες τις καλές πρακτικές τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων, περιγράφοντας παράλληλα παραστατικά όλα τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου οι αλυσίδες να τοποθετηθούν σωστά στους τροχούς του οχήματός μας.

Τονίζει επιπροσθέτως ότι όταν το χιόνι και ο πάγος λιώνουν και μπορεί το αυτοκίνητο να “πατήσει” άνετα, τότε τις αφαιρούμε για να μη δημιουργηθούν ζημιές, ενώ εξηγεί ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρέσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας.

Πόσο κοστίζουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο κ. Κεχαγιάς αναλύει επιπλέον τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να επιλέξουμε τις κατάλληλες αλυσίδες για το όχημά μας, ενώ εξηγεί τη διαφορά τους με τις χιονοκουβέρτες.

Παράλληλα, συγκρίνει τα δύο αντιολισθητικά μέσα, μιλώντας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Σε ό,τι αφορά, επιπλέον, την τιμή των αντιολισθητικών αλυσίδων, σημειώνει ότι αυτή ξεκινά από τα 35€ και μπορεί να φτάσει έως και τα 80€, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται η διακύμανση στην τιμή τους.

Πότε είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Όταν σε μία περιοχή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή η Αστυνομία εκδίδει ανακοινώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα ή χιονοπτώσεις, θα πρέπει οι οδηγοί που κινούνται προς το συγκεκριμένο μέρος να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες υποχρεωτικά.

Στην περίπτωση που κάποιος οδηγός ελεγχθεί και δεν φέρει αλυσίδες, το πρόστιμο που θα του καταβληθεί είναι 80 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πώς θα τις περάσετε, πόσο κοστίζουν και από πότε είναι υποχρεωτικές (VIDEO)

Πώς να κρατάς το αυτοκίνητο πάντα καθαρό – 5 κόλπα

Ιαβέρης: Κακούργημα με δόλο η παράσυρση με εγκατάλειψη-Καμία ανοχή στις εγκληματικές παραβάσεις του ΚΟΚ

Ιαβέρης στο GRTimes: Μεγάλη ανάγκη βελτίωσης υποδομών-Σύγχρονη γενοκτονία τα τροχαία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top