Έρευνα: Μόλις 1 στους 5 νέους Θεσσαλονικείς νιώθει χαρά – 2 στους 3 τους πνίγει το άγχος

Έρευνα: Μόλις 1 στους 5 νέους Θεσσαλονικείς νιώθει χαρά – 2 στους 3 τους πνίγει το άγχος

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νικολάου

Νέα έρευνα του InfinityGreece, σε συνεργασία με την Ierax Analytix με τίτλο: “Αυτό που θέλουν οι νέοι” αποκαλύπτει τα συναισθήματα των νέων της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Λένε πως η νεότητα είναι καλύτερη περίοδος της ζωής του ανθρώπου. Γεμάτη ξεγνοιασιά και ενθουσιασμό για τη ζωή που έχει ο νέος άνθρωπος μπροστά του. Αυτό μπορεί να ισχύει για άλλες χώρες ή περιοχές, σίγουρα όμως δεν φαίνεται να ισχύει για τους νέους της Θεσσαλονίκης.

Η Ierax Analytix πραγματοποίησε μια έρευνα για τo Infity Greece και δημοσίευσε τα αποτελέσματα σχετικά με το τι θέλουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης. Στην έρευνα συμμετείχαν 600 νέοι από 16 έως 30 ετών. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν πως οι νέοι της πόλης βιώνουν σε μεγάλο βαθμό φόβο, άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον ενώ οι μισθοί της αγοράς εργασίας της πόλης είναι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα.

Τα συναισθήματα των νέων

Στην ερώτηση “Ποιο συναίσθημα κυριαρχεί αυτή την περίοδο στη ζωή σου;” το 39% των ερωτηθέντων αναφέρει πώς το άγχος, η αγωνία και ο φόβος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν. Δηλαδή 2 στους 3 νέους πνίγονται από την αγωνία στην θεωρητικά πιο ξέγνοιαστη ηλικία της ζωής τους.

Μόλις το 21% δηλώνει πως νιώθει ευτυχία, χαρά και ενθουσιασμό με το ποσοστό να πέφτει στο 12% για όσους είναι άνω των 25 ετών.

Δεν φθάνουν τα μισθά

Οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα ίσως να μην έχουν ακουστά την παροιμιώδη ατάκα της Σαπφώς Νοταρά “Δεν φθάνουν τα μισθά”. Ωστόσο έχουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα, αφού σχεδόν 8 στους 10 απαντούν πως είναι αυτό που λείπει από την αγορά εργασίας.

Ο μισθός  αυτός καθεαυτός να μην ήταν πρόβλημα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά και το κόστος των ενοικίων. Περίπου 7 στους 10 νέους δηλώνουν αδύναμοι οικονομικά για να μείνουν μόνοι τους ενώ περίπου 6 στους 10 έχουν σκεφτεί να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με την προσωπική τους ζωή, οι νέοι δήλωσαν στην έρευνα πως τους λείπει περισσότερο η άθληση, το ερωτικό ενδιαφέρον αλλά και η καθοδήγηση.

Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

«Σαρώνει» ο στρεπτόκοκκος τύπου Α στην Ελλάδα: 23 θάνατοι, οι 11 ανήλικοι

Fly over: Αυτές είναι οι 11 προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για το κυκλοφοριακό

13ο Ετήσιο Συνέδριο HAPCO & DES: Το μέλλον είναι τώρα – Στην 51η θέση η Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top