Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το επίδομα θέρμανσης στο Κ. Νευροκόπι

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το επίδομα θέρμανσης στο Κ. Νευροκόπι

Σε ερώτηση στη Βουλή για το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους του Κ. Νευροκοπίου Δράμας προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία μάλιστα κάνει λόγο για έντονη δυσαρέσκεια και δίκαιη αγανάκτηση από την πλευρά των κατοίκων του ακριτικού δήμου αναφορικά με το ποσό που τους αντιστοιχεί σύμφωνα με τον υπολογισμό από την κυβέρνηση. 

“Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της επέλασης της κακοκαιρίας, το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται οι κάτοικοι, είναι ανεπαρκέστατο με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για τον προσδιορισμό του επιδόματος θέρμανσης και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει με αφετηρία τα 220 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων θα πάρει ένα ελάχιστο ποσό σαν επιδότηση σε σχέση με το σύνολο των εξόδων που θα χρειαστεί για θέρμανση. 

Επιπλέον να τονιστεί ότι για άλλη μια χρονιά τα “χωρικά” σε καυσόξυλα που διατέθηκαν σε οικογένειες του δήμου ήταν μειωμένα, λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δασαρχείων, που ακολουθήθηκε τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, 

Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν οι κάτοικοι του Κ. Νευροκοπίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας; 

Λόγω της κατάστασης με την πανδημία τον αναγκαστικό εγκλεισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ανάγκη για συχνό αερισμό των κλειστών χώρων αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, όπως απολαμβάνουν τόσα χρόνια οι εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι, για να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τα λαϊκά νοικοκυριά. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ