Εστίαση: “Αιφνιδιαστική αλλά προς τη θετική κατεύθυνση η απόφαση”

Εστίαση: “Αιφνιδιαστική αλλά προς τη θετική κατεύθυνση η απόφαση”

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αν και δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους, θετικά σχολιάζουν οι επαγγελματίες της εστίασης την απόφαση, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό για άνοιγμα των καταστημάτων του συγκεκριμένου κλάδου στις 3 Μαΐου.

«Παρά το γεγονός ότι ήταν απρόοπτη για εμάς, η απόφαση μας βρίσκει θετικούς. Είναι δύσκολη σ’ ότι έχει να κάνει με την παραλαβή εμπορευμάτων μετά από έξι μήνες, αλλά το καλό είναι ότι ενημερωθήκαμε εγκαίρως και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορέσουμε να κάνουμε τις παραλαβές που πρέπει» ανέφερε στο GRTimes, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Θα είναι όμως για όλους εύκολη η επιστροφή; «Όχι, δεν θα είναι. Υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν έχουν χρήματα καθώς δεν έχουν πάρει την Επιστρεπτέα 5 και 6, δεν θα πάρουν και την 7, οπότε για το άνοιγμα αναγκαστούν να δανειστούν. Ευελπιστούμε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τον λόγο της και τα λεφτά που επρόκειτο να διαθέσει για το κεφάλαιο επανεκκίνησης, να τα καταβάλει μέσα στο χρονικό περιθώριο, που η ίδια έχει ορίσει» σημείωσε ο κ. Επιτροπίδης.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κουδούνης. «Είναι κάπως αιφνιδιαστική η απόφαση για το άνοιγμα καθώς ορίστηκε σε μια δύσκολη ημερομηνία μέχρι την οποία μεσολαβούν αρκετές αργίες. Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά το άνοιγμα, ζητούμε για όσους δεν μπορέσουν να ανοίξουν, να μπορέσουν τουλάχιστον να έχουν τα οφέλη της επιλεγμένης αναστολής» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes.

Υπόμνημα στον Τζιτζικώστα για πρόγραμμα στήριξης 13.000 επιχειρήσεων

Στο μεταξύ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε σήμερα (21/4) ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Επιτροπίδη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της εστίασης παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη, υπόμνημα το οποίο αφορούσε προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας επιχορήγησης για 13.000 μεσαίους επιχειρηματίες που έμειναν εκτός το προηγούμενο διάστημα και η οποία κυμαίνεται από 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

«Ο κ. Τζιτζικώστας είδε την πρότασή μας με πολύ θετικό μάτι και μας υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να την εξασφαλίσει» ανέφερε στο GRTimes σχετικά με το θέμα, ο Μ. Επιτροπίδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ