Εστίαση: Εσφαλμένη η απόφαση για τη μουσική – Τι λένε οι Djs

Εστίαση: Εσφαλμένη η απόφαση για τη μουσική – Τι λένε οι Djs

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την διαφωνία τους με την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα της εστίασης χωρίς μουσική, εξέφρασαν ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και djs στο GRTimes.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στηρίχθηκε κυρίως στο ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού, μέσω των σταγονιδίων που προκαλούνται από την ένταση της φωνής, όταν υπάρχει μουσική στο χώρο. Ωστόσο, εστιάτορες και μουσικοί παραγωγoί έχουν διαφορετική άποψη..

«Ήταν μια απόφαση εντελώς εσφαλμένη χωρίς καν να συζητηθεί με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς» τόνισε χαρακτηριστικά, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης μιλώντας στο GRTimes, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Και πρόσθεσε πως «μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Από τη στιγμή που η εστίαση άνοιξε για να σταματήσουν οι συνωστισμοί στα πάρκα και στις πλατείες, χωρίς μουσική στα καταστήματα, είναι δεδομένο πως κυρίως οι νέοι θα συνεχίσουν να μαζεύονται σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να διασκεδάσουν».

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μη δημοκρατική και δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Όποιος έχει κατέβει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει συνωστισμός έξω από συγκεκριμένα καταστήματα και σίγουρα δεν είναι η μουσική αυτή που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση» τονίζει στο GRTimes, η dj σε δύο πολύ γνωστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, Μάνια Βασιλειάδου.

Εκφράζει δε την ελπίδα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακληθεί σύντομα. «Ελπίζω να γίνει άμεσα κατανοητό ότι δεν είναι η μουσική αυτή που φέρνει διασπορά του ιού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το σταδιακό άνοιγμα των θεάτρων, των κινηματογράφων, των φεστιβάλ και των εκφάνσεων του πολιτισμού με ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αρχίζει και λειτουργεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα, σημαίνει επιστροφή στη ζωή. Εμείς ελπίζουμε και σε μια…μελωδική επιστροφή».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ