Εστίαση για μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη: Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας

Εστίαση για μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη: Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση προκειμένου να μη χαθούν εκ νέου οι τζίροι του χειμώνα, ζητούν επιχειρηματίες της εστίασης μετά το νέο “κοκκίνισμα” της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης η οποία μπαίνει σε καθεστώς μίνι lockdown.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με βάση τις περιοχές που έχουν ήδη μπει στο ίδιο καθεστώς, τα περιοριστικά μέτρα αφήνουν ουσιαστικό αποτύπωμα μόνο στον χώρο της εστίασης, με απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να κλείνουν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα κατά την οποία θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία μέχρι τις 6 το πρωί.

«Για κάποιους ανθρώπους της εστίασης, από την 3η Μαίου οπότε και αποφασίστηκε να ξανανοίξουν τα καταστήματα, το διάστημα που μεσολάβησε ήταν μια περίοδος προσαρμογής. Κάποιοι άλλοι, αυτοί δηλαδή που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο για να μπορέσουν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, βρίσκονται σε ολικό lockdown εδώ και 11 μήνες» σημειώνει στο GRTimes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Σε ερώτηση για το αποτύπωμα που ενδέχεται να αφήσει το νέο αυτό lockdown στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, ο κ. Επιτροπίδης πρόσθεσε ότι «για τα μπαρ που παίζουν μουσική μετά τις 22.00 σίγουρα θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος του τζίρου, διότι πολύ απλά ο κόσμος δεν θα τα επισκεφθεί. Είναι διαφορετικό να έχεις ελεύθερο το ωράριο και διαφορετικό να αρχίζεις να μαζεύεις πράγματα από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και μάλιστα χωρίς μουσική. Απλά περιμένουμε και εμείς να δούμε το ΦΕΚ για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για το τι ακριβώς θα συμβεί».

Γενναία μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Αναφερόμενος στο τι χρειάζεται ο κλάδος για μπορέσει να ορθοποδήσει μετά από αυτή την εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης είναι ξεκάθαρος.

«Άμεση βοήθεια από τη κυβέρνηση με γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Ξεκινώντας από το ενοίκιο και τη βοήθεια με τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ενώ σχετικά με το θέμα της προσέλευσης εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων συμπλήρωσε στο GRTimes ότι ένα κατάστημα «δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με εμβολιασμένους. Σε γενικές γραμμές, περιμένουμε έναν ακόμη πολύ δύσκολο χειμώνα. Κάποιοι θα μας θεωρούν πάλι ανοικτούς, ενώ θα είμαστε κλειστοί. Πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση για μέτρα ανακούφισης, τα οποία και θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα του κλάδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μ. Επιτροπίδης: Ήταν άδικο και ανώφελο το μέτρο για το take away

Εστίαση: “Μπήκαμε σε μίνι lockdown μέχρι τον Μάρτιο”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ