Εστίαση: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο τραπέζι – Άρχισαν οι προετοιμασίες (ΦΩΤΟ)

Εστίαση: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο τραπέζι – Άρχισαν οι προετοιμασίες (ΦΩΤΟ)

Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ – μπαρ για το άνοιγμα των καταστημάτων τους από την Δευτέρα του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπόλων και Καφέ – Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, περιγράφει στο GRTimes τον τρόπο που θα υποδεχτούν οι μαγαζάτορες τους πελάτες τους.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Ανακοινώθηκε το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας να είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν λίγο πριν το κλείσιμο του Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο κ. Φιλοκώστας, οι καταστηματάρχες θα υποδεχτούν τους πελάτες τους με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων σε κάθε τραπέζι, αλλά και με αυστηρές αποστάσεις.

“Ανοίγουμε με 4 άτομα στο κάθε τραπέζι και με δύο μέτρα απόσταση, αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο των μαγαζιών. Περιμένουμε ωστόσο διευκρινίσεις, διότι είμαστε στον αέρα. Γνωρίζουμε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self – test μία φορά την εβδομάδα, όμως δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους συγγενείς α’ βαθμού. Ταυτόχρονα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα μαγαζιά τα οποία δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα έξω. Θα παραμείνουν σε αναστολή; Επίσης, με την δυναμικότητα του 25-30% που μας δίνουν, γιατί να κάνουμε άρση αναστολής σε όλο το προσωπικό; Τέλος, η επιχείρηση με τόσους περιορισμούς θα είναι βιώσιμη;”, διερωτάται ο κ. Φιλοκώστας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Άρχισαν οι προετοιμασίες 

Ο ίδιος, τονίζει ότι οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες τους για το άνοιγμα, ωστόσο προς το παρόν ασχολούνται μόνο με την καθαριότητα. Άποψη του κ. Φιλοκώστα, είναι να μην σπεύσουν να γεμίσουν τα ψυγεία τους, καθώς το πρώτο διήμερο, θα είναι διήμερο προσαρμογής.

“Εκτιμώ ότι τις πρώτες ημέρες δεν θα γίνει πανικός. Συμβουλεύω τους συναδέλφους να εφοδιαστούν με τα άκρως απαραίτητα. Να είναι φειδωλοί με τα ψώνια τους. Σχετικά με το άνοιγμά μας μετά από δύο ημέρες αργίας, εγώ εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το Μεγάλο Σάββατο η αγορά θα είναι ανοιχτή. Μπορούμε για δύο μέρες να έχουμε τα προϊόντα στα ψυγεία μας”, αναφέρει.

Όπως μπορείτε και να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes, οι καταστηματάρχες ήδη έχουν αρχίσει κάποιες διεργασίες για να υποδεχτούν τους πελάτες τους τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς μετά από τόσους μήνες lockdown, κάποιες εργασίες έχουν μείνει “πίσω”. Όπως τονίζουν στο GRTimes, βάφουν τα καταστήματά τους, καθαρίζουν τον χώρο και οργανώνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πρόταση της Ένωσης: Να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι με μέτρα

Ο ίδιος ωστόσο, εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με το πως “θα πάνε οι δουλειές”, με τόσο αυστηρά μέτρα, ενώ εκτιμά ότι θα ήταν εφικτό το άνοιγμα και για τους εσωτερικούς χώρους.

Θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε πελάτες και στο εσωτερικό, διότι είναι εφικτή η τήρηση των μέτρων. Δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει η δουλειά. Περιμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις της επιδότησης για αγορά πρώτων υλών, πράγμα που αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού”, αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εστίαση: “Αιφνιδιαστική αλλά προς τη θετική κατεύθυνση η απόφαση”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top