Έτοιμο το 2023 το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έτοιμο το 2023 το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έως και το 2023 αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, μετά την υπογραφή της Εργολαβικής Σύμβασης που έγινε σήμερα το πρωί για την κατασκευή του έργου, από τον περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, με την ανάδοχο κοινοπραξία Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο εδώ και χρόνια διεκδικεί η τοπική κοινωνία και μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με δικούς της πόρους ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την αξιοποίηση των υπόλοιπων πόρων από το πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου έκτασης 332 στρεμμάτων σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

“Το είπαμε και το κάνουμε. Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες για τον τόπο μας και ειδικά για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι γίνεται ένα μεγάλο βήμα μπροστά. “Υπογράφουμε τη σύμβαση για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό πάρκο της ευρύτερης περιοχής, που αλλάζει τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα ολόκληρης της Θεσσαλονίκης”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς χώρους πρασίνου στη χώρα αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ μίλησε για πολυετή διεκδίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, η οποία φαίνεται στην πράξη. “Είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο στρατόπεδο στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης που μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου”, επισήμανε.

“Είμαι πραγματικά υπερήφανος που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινάει αυτό το έργο”, ανέφερε στη συνεχεία, λέγοντας πως επρόκειτο για μια προσωπική του δέσμευση και μίλησε για τους αγώνες και την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να λυθούν πολλά” κολλήματα” μέχρι να γίνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών για τη Δυτική Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

“Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στα επόμενα χρόνια θα γίνει ένα πραγματικό τοπόσημο ολόκληρης της πόλης, ολόκληρης της Περιφέρειας”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί στην κοινωνία τηρώντας το χρονοδιάγραμμα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για το έργο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε με επιμονή και υπευθυνότητα. Με πρωτόγνωρο πάθος να τελειώσουμε αυτό που ξεκίνησαν άλλοι πολλά χρόνια νωρίτερα”.

“Δεκαετίες αγώνων και διεκδικήσεων, σήμερα αποκτούν νόημα και ουσία. Διεκδικήσεις 30 χρόνων. Σήμερα είναι η ημέρα που το όραμα της διοίκησης μας γίνεται πράξη, που οι σχεδιασμοί και οι μακέτες γίνονται απτή πραγματικότητα. Σήμερα είναι η ημέρα που η αναβλητικότητα της γραφειοκρατίας μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ Βαρνάβας, είναι μια σημαντική μέρα στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά για τη δυτική Θεσσαλονίκη και όλη την πόλη.

“Σας ευχαριστώ για αυτήν την ευλογία και το δώρο στην περιοχή μας η οποία περιμένει ακόμα πολλά να γίνουν”, ανέφερε ο κ. Βαρνάβας απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη ενώ στη συνέχεια παρακάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε τέτοια θέματα  “υπερτοπικά και σπουδαία”, όπως τα χαρακτήρισε, να είναι ενωμένοι.

Στην εκδήλωση που έγινε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Κώστας Γιουτίκας, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η πρόεδρος της ΜΑΘ Μαρία Καραγιάννη, η δημοτική αρχή και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμο το 2023 το Μητροπολιτικό Πάρκο του Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ