EU RICE: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS με θέμα: «Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον»

EU RICE: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS με θέμα: «Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Αθήνα για το δυναμικό κοινό της επόμενης γενιάς μαγείρων και ζαχαροπλαστών στο Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis.

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε στους σπουδαστές η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν ακόμη για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Στο Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis o καθηγητής-chef της σχολής Λεωνίδας Φραντζολάς, μαζί με τους σπουδαστές του ετοίμασαν μερικές φαινομενικά εύκολες, αλλά ιδιαίτερα απαιτητικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι, μεταξύ αυτών και γεμιστά, που στόχος είναι να καθιερωθούν ως το εθνικό ελληνικό πιάτο με ρύζι. Οι συνταγές που εκτελέστηκαν ήταν:

• Κοτόσουπα με αυγολέμονο
• Γεμιστά
• Γέμιση για γαλοπούλα

Το αποτέλεσμα ενθουσίασε όλους τους παριστάμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συζητήθηκε και παρουσιάστηκε η δυναμική της διαφοροποίησης και εξέλιξης παραδοσιακών συνταγών, αλλά και η ιδιαίτερη αξία, η εξαιρετική γεύση και συμπεριφορά του ελληνικού ευρωπαϊκού μεσόσπερμου ρυζιού στη μαγειρική.

Η υποδοχή γενικά των διευθύνσεων των σχολών, η συνεργασία, το ενδιαφέρον των καθηγητών και κυρίως η συμμετοχή των σπουδαστών είναι μεγάλη, ενδεικτική του υψηλού επιπέδου σπουδών των σχολών, ενώ επιβεβαιώνουν την αξία της ενημέρωσης, που παρέχει το πρόγραμμα EURICE σε εξειδικευμένα και στοχευμένα κοινά.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα διοργανώνει η εταιρία Chef Stories.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες, που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:
https://www.europeanrice.eu
https://sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/europeanrice/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθήνα: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης ληστείας στην Αργυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Στην Πυλαία η κρυψώνα της σπείρας από την Καστοριά – Θα «έσπρωχναν» πάνω από 78 κιλά κάνναβης (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει ανοίξει βήμα – Η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί (VIDEO)

Σολτς: Πρέπει να αποφύγουμε να διαιρέσουμε τον κόσμο σε συνασπισμούς, όπως είχε γίνει κατά τον Ψυχρό Πόλεμο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top