Έβαλαν stop στο click away, αλλά “χαρίζουν” ένα ενοίκιο

Έβαλαν stop στο click away, αλλά “χαρίζουν” ένα ενοίκιο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα ψώνια με click away έμειναν τελικώς μόνο …away από την αγορά, για όσους σχεδιάζανε για σήμερα να κατεβούνε στα μαγαζιά, ενώ οι έμποροι που ελπίζανε σε κάποιες έστω πρόσθετες πωλήσεις μένουν με τις παραγγελίες στα χέρια, να περιμένουν  το επόμενο ξεκλείδωμα της αγοράς, όποτε αυτό γίνει.

Τουλάχιστον οι απώλειες αυτής της εβδομάδας κάπως θα ισοφαριστούν από το αντίμετρο που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται σε απραξία αυτό το διάστημα και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, γλυτώνουν το ενοίκιο του μήνα.

Οι αντιδράσεις στην χθεσινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση Πέτσα, για «πάγωμα» του click away, ήταν επόμενες καθώς είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Γεωργιάδη περί ανοίγματος του λιανεμπορίου με ζώνες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το λεγόμενο click inside που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ένα επόμενο βήμα προς μία ελεγχόμενη μεν αλλά πιο εξυπηρετική λειτουργία των καταστημάτων.

Το εμπόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, με το «άνοιξε-κλείσε»,  τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι, ειδικά αυτά που απασχολούν προσωπικό, αλλά και στους καταναλωτές δημιουργείται άσκοπη σύγχυση και μπέρδεμα ενώ κανείς δεν μπορεί να ξέρει, τι επιτέλους θα ισχύσει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου,  ημέρα έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων.

Με την απόφαση που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπήκε stop στο away επάνω που πήγαινε να γυρίσει στο ευνοϊκότερο inside.

Aλλά αναμφίβολα, είτε με away, είτε με inside, είτε με κάποια άλλη μέθοδο που θα επινοηθεί, η αγορά θα πρέπει να  λειτουργήσει. Και θα μπορούσε να λειτουργήσει με αρκετά αποτελεσματικούς όρους προστασίας αν εφαρμόζονταν τα μέτρα που για παράδειγμα τηρούνται με συνέπεια στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες!

Η κατάσταση αυτή, των περιορισμών, έχει κουράσει ακόμη και αυτούς που είναι υποχρεωμένοι, να επιβλέπουν την εφαρμογή των μέτρων. Το αντιλαμβανόμαστε, το διαπιστώνουμε καθημερινά σε ό,τι αφορά στους ελέγχους. Όμως οι έλεγχοι, όχι μόνο δεν πρέπει να χαλαρώσουν,  αλλά πρέπει να ενταθούν, ενώ πρέπει με ευθύνη και των ιδίων των  καταστηματαρχών να εφαρμόζονται αυστηρά και στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις, αν θέλουμε να μπορεί να λειτουργεί η αγορά.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων, έστω στις 11 Ιανουαρίου.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top