ΕΒΕΘ: Ικανοποίηση για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

ΕΒΕΘ: Ικανοποίηση για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την ικανοποίηση του για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση, διατυπώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ επισημαίνει πως τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και αποσκοπούν στην ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από το βάρος που έχουν επωμισθεί εξαιτίας της ανόδου στις τιμές της ενέργειας, των πρώτων υλών και τελικά των προϊόντων.

Ωστόσο, το ΕΒΕΘ τονίζει ότι αν δεν τερματισθεί σύντομα η κρίση, έτσι ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε σε εξομάλυνση των τιμών διεθνώς, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα καθώς τα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να είναι διαρκούς ισχύος, αλλά διάρκειας μόνο μερικών μηνών, δεδομένου ότι στηρίζονται στον ήδη επιβαρυμένο κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεπώς είναι προφανές ότι το, κατά γενική ομολογία σύνθετο, πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, όμως, τα μέτρα είναι άκρως αναγκαία, προκειμένου να στηριχθεί το διαθέσιμο καταναλωτικό εισόδημα και κατ΄επέκταση η ιδιωτική κατανάλωση, η απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Stop» στον… Bricklayer έβαλε η βροχή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επίσκεψη Τσίπρα στην Ohonos Snacks: «Χάθηκε ο έλεγχος με την ακρίβεια» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

διαΝΕΟσις: Παρουσίαση του βιβλίου «10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν την Ελλάδα»

ΗΠΑ-Κίνα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Σι την Παρασκευή

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top