Έβρος: Πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους (ΦΩΤΟ)

Έβρος: Πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους (ΦΩΤΟ)

Σε πόλεμο νεύρων επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι, που προκαλούν συνεχώς εντάσεις κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη πριν από λίγη ώρα στο χωριό Μαράσια, που βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές, μπροστά στον ποταμό Έβρο, το φυσικό σύνορο με τη γειτονική χώρα.

Δύο οχήματα του τουρκικού στρατού πέρασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έχοντας αναμμένες σειρήνες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονται συγκεντρωμένες στην περιοχή, οι οποίες έσπευσαν να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Όπως ανέφεραν στο GRTimes.gr κάτοικοι του χωριού, δεν είναι ασυνήθιστα το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία προκαλούν έντονη αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές ήταν σχεδιασμένα για να προκαλέσουν αναταραχή στην ελληνική πλευρά. Και η εκτεταμένη ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά είχε σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που περιφρουρούν τον φράχτη. Άλλωστε, σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές τα χημικά, τα οποία πετάχτηκαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων, αναγράφουν ξεκάθαρα ότι «να μην εξαπολύεται πάνω σε ανθρώπους», προφανώς γιατί είναι επικίνδυνα.

Ενισχύεται συνεχώς ο φράχτης από την απέναντι πλευρά

Σε κάποιες περιπτώσεις –και με τους κοπτήρες που τους προμηθεύουν οι τουρκικές αρχές- καταφέρουν να καταστρέψουν τον φράχτη σε ορισμένα σημεία, τα οποία επιδιορθώνουν άμεσα οι ελληνικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του GRTimes.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά φτάνουν στις Καστανιές οχήματα που μεταφέρουν σερπαντίνα, τα ειδικά συρματοπλέγματα, αλλά και κονσερτίνα, το συρματόπλεγμα με ξυράφια, προκειμένου να ενισχύσουν τον φράχτη.

Κινητικότητα στην τουρκική πλευρά

Στο μεταξύ, κινητικότητα υπάρχει από την απέναντι πλευρά του φράχτη, με τους μετανάστες να μετακινούνται από την «πρώτη γραμμή» προς το εσωτερικό των συνόρων, όπου, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, έχει δημιουργηθεί καταυλισμός για τους μετανάστες.

Κάποιοι, μάλιστα, διακρίνονταν να μεταφέρουν και τα πράγματά τους σαν να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη συνοριακή γραμμή. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από την απέναντι πλευρά των συνόρων, οι τουρκικές αρχές τους έχουν ενημερώσει ότι θα διαθέσουν λεωφορεία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σύνορα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ