Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Εκτός από τον Νίκο Σύψα και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε την ανυσηχία του αναφορικά με την πρεμιέρα της μεθόδου Click Away αλλά και για τις γιορτές, καθώς όπως τόνισε “έρχονται μέρες που παραδοσιακά βοηθούν στη διάδοση ενός ιού, όπως ο κορωνοϊός”.  

Μιλώντας σε εκπομπή του Open ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε επίσης ότι τα εμβόλια και τα φάρμακα δρουν συναγωνιστικά ωστόσο κανένα δεν εγγυάται 100% επιτυχία. “Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τη μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό” σημείωσε συγκεκριμένα, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων συμπλήρωσε ότι είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών. 

“Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό έξι εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν δεν είχαμε lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Το εμβόλιο δίνει πραγματική λύση στο πρόβλημα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευ. Μανωλόπουλος υπογράμμισε ότι “το εμβόλιο δίνει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα  και οι φόβοι που έχουν οι άνθρωποι είναι υποθετικοί. Θα περάσει το μήνυμα σιγά – σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer και μετά θα ακολουθήσει της Moderna. Τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης και η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο ήδη παρασκευασμένων εμβολίων είναι στο επίπεδο κατάψυξης”. 

Τέλος σημείωσε ότι “θα προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα και θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ μαζί μας. Υπολογίζω ότι μείωση ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο με Απρίλιο”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ