Εξαδάκτυλος: Ζητάμε τη βοήθεια των νέων στην αντιμετώπιση του ιού

Εξαδάκτυλος: Ζητάμε τη βοήθεια των νέων στην αντιμετώπιση του ιού

Το σύνθημα των ημερών από «ΧΑΜ», «χέρια, αποστάσεις, μάσκες», γίνεται σήμερα «μάσκες, αποστάσεις, χέρια» ώστε να μην χρειάζεται να μένουμε σπίτι, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εάν διαλέγαμε ένα και μοναδικό όπλο θα ήταν η μάσκα, όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση, ώστε να έχουμε μια σχετικά φυσιολογική λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας, που πλήττεται αυτόματα από την υγειονομική κρίση, είπε τονίζοντας ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική.
Τα γάντια καίτοι χρησιμοποιούνται, δεν βοηθούν, το σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, σημείωσε.

Όπως είπε οι νέοι εξ ορισμού είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό, καθώς εργάζονται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιούν συγκοινωνίες περισσότερο, ζουν με ένα πιο ελεύθερο τρόπο, νοσούν ηπιότερα αν και οι εξαιρέσεις έχουν επιβεβαιώσει τον κανόνα με τραγικό τρόπο. «Είναι λογικό να βρίσκονται στο επίκεντρο, ζητάμε τη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της νόσου χωρίς να τους δείχνουμε επιτιμητικά», είπε

Για το κύμα επιστροφής από τους καλοκαιρινούς προορισμούς σημείωσε ότι το πιο απλό είναι η χρήση μάσκας παντού τις πρώτες επτά μέρες, και όταν είναι δυνατόν τηλεργασία. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις και εάν θέλει κάποιος να κάνει τεστ, θα έχει απόδοση μετά από 5 μέρες.

Αναφερόμενος στα περιστατικά νόσησης βρεφών είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να προσβληθούν, ωστόσο αυτό δείχνει ότι ο ιός αφορά τους πάντες.

Για τα σχολεία, είπε ότι τα δεδομένα μέσα στο 20μερό που μεσολαβεί θα είναι διαφορετικά.

«Ας κάνουμε την προσπάθεια που χρειάζεται για να είμαστε προς την κατεύθυνση της ύφεσης και να μπορέσουν όλα να εξελιχθούν ομαλά», είπε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ