Εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών στην Αθήνα: Με συνδρομή της ισραηλινής Μοσάντ η επιχείρηση (VIDEO)

Εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών στην Αθήνα: Με συνδρομή της ισραηλινής Μοσάντ η επιχείρηση (VIDEO)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποκαλύψεις μετά την εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, σκόπευε να χτυπήσει σύμφωνα με πληροφορίες εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική βοήθησαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ) στις έρευνες που οδήγησαν σε 2 συλλήψεις.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα με την ανάλυση των διαδικασιών λειτουργίας του Ιράν, ώστε να λυθεί ο γρίφος του υποκείμενου εγκλήματος και της μεθόδου λειτουργίας της εμπλεκόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας του Ιράν να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε η μυστική υπηρεσία.

Περαιτέρω, η Μοσάντ βοήθησε στον εντοπισμό της σύνδεσης μεταξύ του τοπικού τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, «μαζί με τους συνεργάτες μας στις μυστικές υπηρεσίες, θα ενεργήσουμε στο πλαίσιο του ρόλου μας χωρίς ανάπαυση για να ανατρέψουμε τις προθέσεις του Ιράν να προκαλέσει κακό σε όλο τον κόσμο».

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα: Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες

Ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα) ασκήθηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.

Τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και δολοφονίες φέρονται να σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν άμεσα να προκαλέσουν μεγάλη έκρηξη σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Από τα «ακούσματα» των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε επίσης ότι σχεδίαζαν δολοφονίες. Οι συλλήψεις τους επισπεύσθηκαν όταν οι Έλληνες αξιωματικοί που τους παρακολουθούσαν αντιλήφθηκαν ότι η επίθεση στο εστιατόριο θα γίνει άμεσα. Επίσης, προέκυψε ότι είχε προηγηθεί παρακολούθηση του εστιατορίου αρκετών ημερών.

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα: Έτσι θα γινόταν η επίθεση

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα βήματα ήταν τα εξής. Το κύκλωμα θα χτυπούσε αρχικά με ρίψη αερίων, θα ακολουθούσε η ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών ενώ σε δεύτερο πλάνο θα υπήρχε και απαγωγή συγκεκριμένων προσώπων.

Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, να υπάρξουν πολλά θύματα και να δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Ο άνθρωπος που τους έδινε εντολές και τους πλήρωνε για τα χτυπήματα είναι επίσης Πακιστανός και βρίσκεται στο εξωτερικό.

ΕΥΠ: Η επιχείρηση στην Κύπρο που εξαρθρώθηκε

Η επίθεση που σχεδιαζόταν θυμίζει μία αντίστοιχη επιχείρηση των Κυπριακών Αρχών, τον Οκτώβριο του 2021, να εξαρθρώσουν αντίστοιχο τρομοκρατικό χτύπημα. Τότε είχαν συλληφθεί δύο Πακιστανοί που είχαν άμεση σχέση με έναν Αζέρο. Στόχος ήταν ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας Ισραηλινής καταγωγής. Η πλευρά του Ιράν είχε αναφέρει ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τρομοκράτες είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Τι λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Eli Cohen.

Συνεχίζοντας, είπε ότι «η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μεση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινλη στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους».

Πηγή: eleftherostypos.gr και ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης

Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν επίθεση με αέριο σε ισραηλινό εστιατόριο στην Αθήνα, δολοφονίες και εκρήξεις

Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα – Πού στόχευαν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top