Εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου: Εισαγγελική πρόταση για τη μια εκ των τριών ανθρωποκτονιών για τις οποίες κατηγορείται

Εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου: Εισαγγελική πρόταση για τη μια εκ των τριών ανθρωποκτονιών για τις οποίες κατηγορείται

Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχονται μετά την εισαγγελική πρόταση για τη μια εκ των τριών ανθρωποκτονιών για τις οποίες κατηγορείται. Ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος της πάντως με σχετική του ανακοίνωση τοποθετείται σημειώνοντας με νόημα ότι η περί ης ο λόγος πρόταση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μιας Εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό του γραφείο:

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ κας ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.
Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.
Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.
Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.
Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.
Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.

Αθήνα, 7/9/2022
Με εκτίμηση
Αλέξης Κούγιας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρ. Πισπιρίγκου: «Κόλαφος» ο εισαγγελέας-Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top