Έξωση ΚΕΠ: Νέα δικαστική ήττα για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Έξωση ΚΕΠ: Νέα δικαστική ήττα για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Απορρίφθηκε προσφυγή του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Ειρηνοδικείο κατά του ιδιοκτήτη του ακινήτου όπου στεγαζόταν το ΚΕΠ – μέχρι την έξωση του – στην οδό Ολυμπιάδος, με αίτημα να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ακίνητο. “Συνεχίζει να παρανομεί η διοίκηση του δήμου” τονίζει στο GRTimes ο ιδιοκτήτης.

Τη στιγμή που η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αποδέχτηκε ότι έγινε εσφαλμένος χειρισμός στην υπόθεση της εκμίσθωσης του χώρου όπου στεγαζόταν το ΚΕΠ και η οποία κατέληξε στην έξωση της υπηρεσίας από τον ιδιοκτήτη την περασμένη Τρίτη και ενώ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει η διαμόρφωση ακινήτου του δήμου για τη στέγαση του ΚΕΠ μέσα σε 1,5 – 2 μήνες, ο δήμος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδιοκτήτη, τα οποία και έχασε.

Όπως ενημερώθηκε το GRTimes.gr που ανέδειξε πρώτο το θέμα της έξωσης, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 14-10-2021, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα προσωρινής διαταγής, η οποία απορρίφθηκε χθες Δευτέρα από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, κατόπιν παρεμβάσεως του νομικού συμβούλου της ιδιοκτήτριας, κ. Γεώργιου Τότσκα.

Κατά πληροφορίες, ο δήμος με την απόπειρα έκδοσης προσωρινής διαταγής, επιχείρησε να κερδίσει χρόνο και να λειτουργήσει το ΚΕΠ στην υπάρχουσα τοποθεσία, μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, όπως φέρεται να τόνισε και η πλευρά της ιδιοκτησίας, εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο, ο δήμαρχος του είχε στείλει επιστολή, λέγοντας ότι ο δήμος πήρε απόφαση να μεταστεγαστεί το ΚΕΠ σε ιδιόκτητο κτίριο και πως ήθελε την κατανόηση του για ένα “μικρό χρονικό διάστημα”, χωρίς από τότε να έχει γίνει απολύτως τίποτα. “Έχω ταλαιπωρηθεί και έχω ξοδευτεί αφάνταστα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο” είχε πει ο ιδιοκτήτης στο GRTimes, που ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος και να πάρει πίσω άδειο το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε παρανόμως ο δήμος, χωρίς έστω ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Προηγήθηκε την περασμένη Τρίτη το σφράγισμα του ΚΕΠ Ευόσμου από δικαστικό επιμελητή, σε εφαρμογή της απόφασης 5426/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία όριζε:

Α. Να αποδοθεί η χρήση του ακινήτου στην ιδιοκτήτρια.

Β. Να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις χρήσης με τον νόμιμο τόκο

Όπως δηλώνει η πλευρά της ιδιοκτησίας στο GRTImes, ο Δήμος, παρά τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, συνεχίζει να παρανομεί, μη συμμορφούμενος αδικαιολογήτως. “Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζει παρανόμως και ανενδοίαστα να μη απομακρύνει τον εξοπλισμό του ΚΕΠ και να μη αποδίδει το ακίνητο στην ιδιοκτήτρια όπως οφείλει. Η Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα πρέπει να κατανοήσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Νόμοι οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται και ότι δεν είναι λογικό και δίκαιο οι ΟΤΑ να ταλαιπωρούν άσκοπα τους πολίτες, τους οποίους οφείλουν να υπηρετούν” επισημαίνει ο ιδιοκτήτης στο GRTimes.gr.

Διαβάστε επίσης: Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου – Κλειστό από το μεσημέρι

Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου: Αδιανόητη και ανεξήγητη η στάση του δήμου λέει ο ιδιοκτήτης

Σωτηράκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την έξωση του ΚΕΠ Ευόσμου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου μετά την έξωση (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Κλειστό τελικά αύριο το ΚΕΠ στην οδό Ολυμπιάδος

Εύοσμος: Σε εξέλιξη οι «διαπραγματεύσεις» για το ΚΕΠ

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ