Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου: Αδιανόητη και ανεξήγητη η στάση του δήμου λέει ο ιδιοκτήτης

Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου: Αδιανόητη και ανεξήγητη η στάση του δήμου λέει ο ιδιοκτήτης

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και σε έξωση του ΚΕΠ Ευόσμου, από το ακίνητο ιδιοκτησίας του στην οδό Ολυμπιάδος, μίλησε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο GRTimes.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σαμολαδά, Αλέξης Αλεξιάδης

Για περίπου 2,5 χρόνια ταλαιπωρίας και εξόδων λόγω της στάσης του δήμου, κάνει λόγο στο GRTimes, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο μέχρι σήμερα το πρωί λειτουργούσε το ΚΕΠ Ευόσμου, στην οδό Ολυμπιάδος, και στο οποίο έκανε ο ίδιος έξωση, εξαντλώντας κάθε περιθώριο υπομονής και κατανόησης.

Ο ιδιοκτήτης μιλάει για ακατανόητη και παράλογη στάση του δήμου, καθώς όπως θα διαβάσετε παρακάτω, είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει για τις κινήσεις του, χωρίς ωστόσο να ασχοληθεί κανένας από τον δήμο με την υπόθεση. Κανένας μέχρι…. σήμερα το πρωί, όταν και δικαστικός επιμελητής πήγε στο ΚΕΠ και άλλαξε τις κλειδαριές, αφού προηγουμένως ζήτησε από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, εκτελώντας τη σχετική δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα λέει λοιπόν ο ιδιοκτήτης, μια σειρά από παραλείψεις και ενδεχομένως άστοχοι χειρισμοί, οδήγησαν στην έξωση του συγκεκριμένου ΚΕΠ, το οποίο εξυπηρετεί σύμφωνα με πληροφορίες περίπου το 60-70% της συνολικής δουλειάς που κάνουν όλα τα ΚΕΠ του δήμου.

Από το 2007 στο συγκεκριμένο ακίνητο το ΚΕΠ

Όπως εξηγεί ο κ. Μπάμπης Καλλίτσης, διέθεσε αρχικά το ακίνητο του το 2007 με ένα πενταετές συμβόλαιο και μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, όταν συμπληρώθηκε 12ετία, έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός, όπως προβλέπει ο σχετικός Κώδικας των δήμων.

Στον τότε διαγωνισμό ο μόνος που κατέθεσε προσφορά ήταν ο ίδιος, ζητώντας απολύτως λογικό όπως λέει ενοίκιο, που ήταν σύμφωνο με το πλαίσιο που επικρατεί στην αγορά στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο δήμος φέρεται να συμφώνησε αρχικά, ωστόσο η υπόθεση «σκόνταψε» λόγω κάποιων παρατυπιών που εντόπισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη διαδικασία.

«Τότε συμφώνησαν με το ενοίκιο που είχα βάλει στην προσφορά  και αυτό φαίνεται και από το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού, στο οποίο ήταν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ένας δημοτικός σύμβουλος. Μετά κάποιος αντιδήμαρχος είχε διαφορετική γνώμη και από εκεί και πέρα μεσολάβησαν διάφορες ενστάσεις, η υπόθεση πήγε στην Αποκεντρωμένη η οποία απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως προς τη διαδικασία και όχι ως προς το ύψος του ενοικίου. Η Αποκεντρωμένη τους είπε “διορθώστε αυτά που έχουν γίνει παράτυπα και ξαναστείλτε τα μέσα σε έναν μήνα” ωστόσο κανένας δεν έκανε τίποτα και τελικά η απόφαση επεστράφη στον δήμο ως απαράδεκτη» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης.

Από τότε, σύμφωνα με τον κ. Καλλίτση, πέρασαν περίπου δύο χρόνια, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, δεν έγινε νέος διαγωνισμός και δεν τον πληρώνουν με το ενοίκιο που είχε βάλει στην προσφορά.

“Δικάστηκαν ερήμην”

«Στράφηκα δικαστικώς για να μου αποδώσουν το ακίνητο, επειδή όμως μεσολάβησε η πανδημία το δικαστήριο άργησε περίπου 1,5 χρόνο να δικάσει. Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο και βγήκε η απόφαση, πρώτον να μου αποδώσουν το ακίνητο και δεύτερον να με αποζημιώσουν με το ενοίκιο που ζητούσα με την προσφορά που είχα κάνει και η οποία ήταν λογικότατη. Να σκεφτείτε στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο νομικός σύμβουλος του δήμου. Δικάστηκαν ερήμην, πράγματα που είναι αδιανόητα» αναφέρει ο κ. Καλλίτσης. Σύμφωνα με όσα λέει, ο δήμος έκανε έφεση την τελευταία μέρα που είχε δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο, μόνο όμως ως προς το ύψος του ενοικίου και όχι ως προς την απόδοση του ακινήτου.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου τονίζει ότι και πριν 10 μέρες ξαναέστειλε εξώδικο με δικαστικό κλητήρα που ζήτησε από τον δήμο να αδειάσει τον χώρο μέσα σε 10 μέρες, προειδοποιώντας ότι σήμερα Τρίτη θα άλλαζε τις κλειδαριές, ωστόσο φτάσαμε στο σήμερα και ο δήμος δεν έκανε τίποτα και όλο αυτό το διάστημα δεν επιχείρησε κανείς να επικοινωνήσει μαζί του για να αλλάξει κάτι.

Κάνει επίσης γνωστό, πως πριν από 1,5 χρόνο ο δήμαρχος του έστειλε επιστολή, λέγοντας ότι ο δήμος πήρε απόφαση να μεταστεγαστεί το ΚΕΠ, σε ένα άλλο κτίριο δημοτικό και πως ήθελαν την κατανόηση του για ένα μικρό χρονικό διάστημα. «Το μικρό αυτό διάστημα έγινε 1,5χρόνος….και τίποτα. Έχω ταλαιπωρηθεί και έχω ξοδευτεί αφάνταστα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο. Εφόσον δεν τους συνέφερε το ενοίκιο, ας έψαχναν κάτι άλλο και «πάλι φίλοι» τους είχα πει».

«Στεναχωρήθηκα φυσικά αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Πρέπει να εφαρμόσω την απόφαση του δικαστηρίου. Και θα πρέπει να μου επιστραφεί το ακίνητο το οποίο το είχαν παρανόμως. Χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό, χωρίς τίποτα εδώ και 2,5χρόνια» καταλήγει ο κ. Καλλίτσης.

Διαβάστε επίσης: Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top