Ευ. Λέκκας στο GRTimes: Ισχυρός ο σεισμός – Αισθητός στη μισή Ελλάδα

Ευ. Λέκκας στο GRTimes: Ισχυρός ο σεισμός – Αισθητός στη μισή Ελλάδα

“Πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο σεισμό που έφτασε τα 6,2 Ρίχτερ με επίκεντρο περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και έγινε αισθητός σχεδόν στη μισή χώρα” ανέφερε στο GRTimes, o καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, αναφορικά με τη δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλία.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Πρόσθεσε δε, ότι “κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρόκειται για τον κύριο σεισμό και τώρα αναμένουμε τη μετασεισμική ακολουθία για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Ήδη έχουν καταγραφεί δονήσεις που φτάνουν τα 5 Ρίχτερ. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Πάντως ζημιές έχουν αναφερθεί, αλλά όχι μεγάλες”.

Επιπλέον ο ίδιος σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να μείνουν κλειστά σχολεία και δημόσια κτίρια, ενώ αναφορικά με το εάν στον συγκεκριμένο σεισμό οφείλεται και η δόνηση στα Γρεβενά που σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα το μεσημέρι, ο κ. Λέκκας ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας πως πρόκειται για δύο διαφορετικά φαινόμενα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους.  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ