ΕΥΑΘ: Δύο νέες δεξαμενές στην ΕΕΝΘ για επάρκεια νερού

ΕΥΑΘ: Δύο νέες δεξαμενές στην ΕΕΝΘ για επάρκεια νερού

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή δύο νέων δεξαμενών στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού στη Σίνδο (ΕΕΝΘ), με την υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη οριστικής μελέτης του έργου που θα μπορούσε να εξασφαλίσει νερό για επιπλέον πληθυσμό 400.000 κατοίκων ημερησίως.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός κι η διαστασιολόγηση των δεξαμενών και σημαντικών συνοδών έργων στην ΕΕΝΘ, τα οποία θα συνεισφέρουν:

1. στην καλύτερη διαχείριση του εισερχόμενου επιφανειακού νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα,

2. στην αύξηση της ημερήσιας αποθηκευτικής ικανότητας της εγκατάστασης και επομένως

3. στην επάρκεια ύδατος για το Πολεοδομικό Συγκρότημα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια δεξαμενή στην είσοδο της εγκατάστασης για ανεπεξέργαστο νερό, χωρητικότητας 5.500 m 3 (ίσης με την υφιστάμενη), και άλλη μια δεξαμενή, επεξεργασμένου αυτήν την φορά νερού, στην έξοδο της εγκατάστασης χωρητικότητας 80.000 m 3 (ίσης με την υφιστάμενη).

Εκτός από τα έργα που συνοδεύουν τις δύο δεξαμενές (έργα σύνδεσης με την υπάρχουσα υποδομή και πρόβλεψη για σύνδεση με μελλοντικές μονάδες), η μελέτη αφορά και στον σχεδιασμό μιας επιπλέον δεξαμενής καθίζησης και κορεσμού ασβέστη (στάδιο επεξεργασίας του νερού), η οποία θα είναι αντίστοιχης χωρητικότητας (160 m 3 ) με την υπάρχουσα και θα λειτουργεί συμπληρωματικά σε περίπτωση συντήρησης ή επισκευής της πρώτης.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης 2020 -2026 της ΕΥΑΘ, που αφορά σε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 174 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με συνέπεια και πειθαρχία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργα αναβάθμισης και επέκτασης των συστημάτων ύδρευσης, εξασφάλιση νέων ποσοτήτων καθαρού πόσιμου νερού, με προσανατολισμό πάντα τη βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων και το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τη μελέτη υπέγραψαν στα γραφεία της ΕΥΑΘ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άνθιμος Αμανατίδης και από την πλευρά της CONCEPT A.E. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ο διευθύνων σύμβουλός της Πάρης Δασκαλούδης. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του μελετητικού έργου είναι 8 μήνες περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Από το σκοτάδι… στο φως»: Έκθεση εικαστικών της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης

Σπ. Λιβανός: Έχουμε «τρελή» ανταπόκριση της νέας γενιάς στα προγράμματα στήριξης για ένταξή τους στον πρωτογενή τομέα

Οικονόμου: Η Ελλάδα χάρη στο σχέδιο και τις θεμελιώδεις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ισχυρή οικονομικά

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές-Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μπίζνες… με παράνομα αναβολικά- Κατασχέθηκαν 135.000 σκευάσματα αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Οικονόμου: Η Ελλάδα χάρη στο σχέδιο και τις θεμελιώδεις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ισχυρή οικονομικά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top