Εύοσμος: Αγανακτισμένοι κάτοικοι ακόμα… περιμένουν να μπει ο δημοτικός φωτισμός

Εύοσμος: Αγανακτισμένοι κάτοικοι ακόμα… περιμένουν να μπει ο δημοτικός φωτισμός

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έξαλλοι με τη δημοτική αρχή είναι κάτοικοι της Νέας Πολιτείας Ευόσμου, καθώς εδώ και περίπου 1,5 χρόνο κατέθεσαν αίτημα για εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, με τον δήμο ωστόσο να τους αγνοεί επιδεικτικά, όπως καταγγέλλουν. Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στο GRTimes για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού

Κάτοικοι της οδού Αναγεννήσεως, στη συμβολή της με την οδό Μαιάνδρου, είχαν καταθέσει στο GRTimes σχετική καταγγελία στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως τα βράδια φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε μια κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί “μαύρη μαυρίλα”.

Στη διάρκεια αυτοψίας που έκανε το GRTimes, επιβεβαιώθηκε πως στη συγκεκριμένη περιοχή επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, καθώς ο μοναδικός φωτισμός προερχόταν από τις πολυκατοικίες που αναγκάζονται να ενισχύουν τον εξωτερικό φωτισμό, ειδικά στις πυλωτές.

Δείτε και το βίντεο που είχε αναρτηθεί για το θέμα:

Στη διάρκεια του σχετικού ρεπορτάζ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης, είχε αναφέρει στο GRTimes ότι γνώριζε το σχετικό αίτημα των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος ετοίμασε μελέτη προς τη ΔΕΗ, η οποία αναμένεται να αποφασίσει και να δώσει την έγκριση της.

«Έχουμε βάλει στη μελέτη πολλές περιοχές, όπως την Αναγεννήσεως με Μαιάνδρου, τον δρόμο προς τα κοιμητήρια, την οδό Αναπαύσεως κτλ. Κάνουμε την αίτηση, μας στέλνει  η ΔΕΗ το κοστολόγιο, πληρώνουμε και προχωρούν στην εγκατάσταση με κάποιον εργολάβο όταν είναι έτοιμοι» είχε πει χαρακτηριστικά .

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν έχουμε αίτημα για την οδό Αναγεννήσεως

Παρά το γεγονός ότι είχε αναφερθεί μελέτη για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και ενώ πέρασαν τέσσερις μήνες από την επικοινωνία με τον δήμο, πηγές του ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν στο GRTimes ότι για την οδό Αναγεννήσεως δεν υπάρχει κάποιο αίτημα, ούτε όμως και μελέτη για εγκατάσταση φωτισμού.

Όπως είπε ο Διευθυντής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Παυλίδης, υπάρχει αίτημα για δύο τρεις δρόμους, ανάμεσα τους οι οδοί Καλλικράτη και Ξανθίππης, όχι όμως για την Αναγεννήσεως.

Ο ίδιος επισήμανε πως η μελέτη του ΔΕΔΔΗΕ για τους παραπάνω δρόμους, είναι έτοιμη ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο και πως από τότε, 10 μήνες μετά, ο ΔΕΔΔΗΕ περιμένει τον δήμο να πληρώσει το σχετικό κόστος, όπως προβλέπεται, για να προχωρήσει η εγκατάσταση του φωτισμού.

Ο κ. Παυλίδης διευκρίνισε την ίδια στιγμή, πως εκτός από τον ΔΕΔΔΗΕ, κολώνες φωτισμού μπορούν να εγκαταστήσουν γενικά και οι δήμοι και στη συνέχεια να ζητήσουν σύνδεση από τον ΔΕΔΔΗΕ με το δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύοσμος: “Θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι” καταγγέλλουν κάτοικοι στη Νέα Πολιτεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top