Εύοσμος: Αθλητικό Κέντρο μετατρέπεται σε … κολυμβητήριο όταν βρέχει (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Αθλητικό Κέντρο μετατρέπεται σε … κολυμβητήριο όταν βρέχει (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ προχώρησαν χθες οι αρμόδιοι στο ΔΑΚ Ευόσμου, καθώς λόγω της πολύωρης βροχόπτωσης πλημμύρισε ο αγωνιστικός χώρος και μετατράπηκε από γήπεδο του μπάσκετ σε … κολυμβητήριο-«Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανακατασκευή του γηπέδου», λέει η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Μαρία Γαβαλά στο GRTimes.

Συχνό φαινόμενο αποτελεί για τους πολίτες του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου η διατάραξη των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων, στα ΔΑΚ Ευόσμου όταν σημειώνεται εκτεταμένη βροχόπτωση, καθώς λόγω των σοβαρών προβλημάτων στεγάνωσης της στέγης, υπάρχει διαρροή εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο και χθες Κυριακή 17 Απριλίου αναβλήθηκε ένας προγραμματισμένος αγώνας της τοπικής ομάδας μπάσκετ, καθώς ο αγωνιστικός χώρος κρίθηκε ακατάλληλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την διατάραξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, αυξημένος είναι ο κίνδυνος καταστροφής του ξύλινου δαπέδου, από το νερό.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Μαρία Γαβαλά στο GRTimes, η οποία ήταν ενήμερη για το συμβάν, «είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στον δήμο το ΔΑΚ Ευόσμου. Εδώ και 15 χρόνια επισημαίνεται η κακή κατάσταση του γηπέδου, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι η τωρινή διοίκηση (σ.σ. του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού) έδρασε καθοριστικά και εξασφάλισε 150.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανακατασκευή του γηπέδου», ενώ επισήμανε ότι η σύμβαση έχει εγκριθεί και είναι θέμα ημερών να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Θυμίζουμε ότι την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου, υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Μαρίας Γαβαλά, ενώ το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 310.000€ – που συγχρηματοδοτεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με το ποσό των 150.000€ μέσω του προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων ΠΚΜ, με το υπόλοιπο μέρος (160.000€) να καλύπτεται από ιδίους πόρους του δήμου – έρχεται να συμβάλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Παράλληλα με τα έργα συντήρησης και επισκευής της στέγης θα πραγματοποιηθεί και η αντικατάσταση των δύο εκ των τεσσάρων ηλεκτροκίνητων τηλεσκοπικών κερκίδων.

Το έργο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

 • Αποξήλωση των ηλιακών συλλεκτών και δικτύων μεταφοράς του νερού
 • Εργασίες στεγάνωσης των εξωτερικών διαδρόμων μεταξύ των τμημάτων της πριονωτής στέγης
 • Εργασίες στεγάνωσης των περιμετρικών καναλιών από οπλισμένο σκυρόδεμα
 • Αντικατάσταση της υπάρχουσας θερμομονωτικής στρώσης στα περιμετρικά κανάλια
 • Επισκευή και στεγάνωση των μεταλλικών πανέλων της στέγης
 • Αποξήλωση κατεστραμμένων πολυκαρβονικών φύλλων της στέγης
 • Στεγάνωση των οπών των πανέλων που θα προκύψουν κατά την αποξήλωση των ηλιακών συλλεκτών και των πολυκαρβονικών φύλλων
 • Τοποθέτηση νέων μεταλλικών καλυμμάτων -σχάρες στα φρεάτια των υδρορροών
 • Επισκευή των μεταλλικών θυρών της στέγης
 • Αντικατάσταση κινητών κερκίδων της κεντρικής αίθουσας του γυμναστηρίου
 • Αποξήλωση, αποκομιδή και απομάκρυνση όλων των τμημάτων των τηλεσκοπικών κερκίδων της κεντρικής αίθουσας
 • Εγκατάσταση δύο αυτόνομων συστημάτων ηλεκτροκίνητων τηλεσκοπικών κερκίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: «Έπεσαν» οι υπογραφές για έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Ευόσμου

Άλογο βγήκε… βόλτα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (VIDEO)

Παρέμβαση Α. Τζιτζικώστα για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη: 126 έργα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε 8 δήμους και… έπεται συνέχεια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Παράσυρση ανήλικης από ταξί στην Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια και χρήση χημικών στο ΑΠΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top