Εύοσμος-Κορδελιό: “Στον αέρα” πολιτιστικές εκδηλώσεις και τελετές αποφοίτησης – Αντιδράσεις για έγγραφο του δήμου (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος-Κορδελιό: “Στον αέρα” πολιτιστικές εκδηλώσεις και τελετές αποφοίτησης – Αντιδράσεις για έγγραφο του δήμου (ΦΩΤΟ)

“Στον αέρα” φαίνεται πως είναι πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και μαθητικές τελετές αποφοίτησης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ άλλες ακυρώθηκαν πριν καλά καλά διοργανωθούν. Ο λόγος, ένα δημόσιο έγγραφο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνει σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους ότι αδυνατεί να στηρίξει με υλικοτεχνική υποδομή (τραπεζοκαθίσματα, εξέδρες, ηχοληψία) τις φετινές εκδηλώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού. Άναυδοι έμειναν γονείς και φορείς, αφού για να ανταποκριθούν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε αντίθεση με την προ covid εποχή, οπότε και η τότε διοίκηση, κάλυπτε τα σχετικά έξοδα.

Καταγγελίες εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και γονέων στο GRTimes κάνουν λόγο για “απαράδεκτη απόφαση”, η οποία τους φέρνει προ τετελεσμένων. “Περιμέναμε τρία χρόνια τώρα, να τελειώσει ο κορωνοϊός για να αρχίσουμε και πάλι τις εκδηλώσεις. Τρία χρόνια χωρίς έσοδα, παλέψαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τους συλλόγους… Και τώρα, που είναι ευκαιρία να επανακάμψουμε, δεν έχουμε τη βοήθεια του δήμου”, λέει διατηρώντας την ανωνυμία της η Πρόεδρος ενός από τους μεγάλους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes μάλιστα οι αντιδράσεις είναι έντονες από πλευράς πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι των οποίων προανήγγειλαν στην ιστοσελίδα μας την αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες, προς τη διοίκηση του δήμου.

Από τα σύννεφα όμως έπεσαν και αρκετοί Σύλλογοι Γονέων, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τελευταία στιγμή λύσεις, σε συνεννόηση και με τις εκάστοτε διευθύνσεις των σχολείων για τις τελετές αποφοίτησης των μαθητών της έκτης δημοτικού. Το βάρος για τη διοργάνωση μιας τελετής αποφοίτησης πλέον μετακυλίεται εξ ολοκλήρου στους ίδιους. Όπως λένε στο GRTimes, είτε θα πρέπει να “σηκώσουν” το κόστος μόνοι τους, είτε να ακυρωθούν οι τελετές, γεγονός που κανείς τους, ούτε οι μαθητές, δεν θα το επιθυμούσε.

Το GRTimes παρουσιάζει δύο σχετικά έγγραφα που εστάλησαν από το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου:

Για ελλείψεις στο προσωπικό κάνει λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά έγγραφα. “Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαθέσουμε προσωπικό. Δεν υπάρχουν αρκετοί ηχολήπτες. Δύο άτομα υπάρχουν και αυτά είναι αδύνατο να καλύψουν όλες τις ανάγκες”, εξηγεί ο κ. Μανδαλιανός. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι οι σύλλογοι μπορούν να πάρουν κάποια από τα χρήματα που απαιτούνται, από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν από το δήμο, ώστε να καλύψουν μέρος των εξόδων τους.

Το θέμα ωστόσο αναμένεται να έχει εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς η αγανάκτηση είναι μεγάλη στις τάξεις των πολιτιστικών συλλόγων και των σχολείων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύοσμος-Υπόθεση 11χρονου: «Μαχαιρώθηκε 2 χρόνια πριν-Δε φαίνεται να υφίσταται bullying», λένε οι εκπαιδευτικοί

Επίσκεψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: «Άνοιγαν» αυτοκίνητα έξω από τα κοιμητήρια Ευόσμου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top