Εύοσμος: Οργή γονέων για προκάτ νηπιαγωγείο χωρίς αυλόπορτα! (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Οργή γονέων για προκάτ νηπιαγωγείο χωρίς αυλόπορτα! (ΦΩΤΟ)

Οργισμένοι και γεμάτοι απόγνωση από την εικόνα που αντίκρισαν είναι οι γονείς που συνόδευσαν χθες τα παιδιά τους στο παράρτημα του 34ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου. Οι κατά τα άλλα νεοσύστατες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου που δείχνουν προχειρότητα, όχι μόνο δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας, ειδικότερα όταν μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά πολλά σημεία είναι άκρως επικίνδυνα ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητά.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες (13/9) πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια των διδασκαλικών ωρών «κλειδωμένα» στο εσωτερικό του προκάτ κτηρίου που κατασκευάστηκε και ξεκίνησε άρον – άρον τη λειτουργία του προκειμένου να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει συνολικά η περιοχή του Ευόσμου.

Ωστόσο, θα έπρεπε τουλάχιστον να τηρούνται οι στοιχειώδεις και βασικοί κανόνες ασφαλείας, κάτι που στην περίπτωση του εν λόγω παραρτήματος Νηπιαγωγείου δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες του GRTimes.

Χωρίς καν να έχει τοποθετηθεί αυλόπορτα, με καλώδια να κρέμονται από τσιμεντοκατασκευές,  με την περίφραξη να μην έχει καλά – καλά ολοκληρωθεί, με αιχμηρά συρματοπλέγματα που δεν έχουν κλείσει περιμετρικά του προαυλίου και εξέχουν με κίνδυνο τραυματισμού, με χαλίκι στην είσοδο και ανολοκλήρωτες υδραυλικές εγκαταστάσεις που πετιούνται ξαφνικά από το υπέδαφος μέσα από λακκούβες, δείχνουν ότι μπροστά στη βιασύνη τους, κάποιοι εκτός από την προχειρότητα έδειξαν πως δεν δίνουν δεκάρα για την ασφάλεια των παιδιών.

Ως συνέπεια όλων αυτών, έρχεται η οργή των γονέων η οποία ξεχειλίζει και δεν αποκλείεται από σήμερα κιόλας το πρωί να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, αντιδράσεις και εξελίξεις, έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι όποιες διαδικασίες που απαιτούνται ώστε το σχολείο να γίνει λειτουργικό και τα παιδιά να είναι εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ